2024. április 25., csütörtök

Magyar jazzegyüttes koncertje Újvidéken

A 23. Újvidéki Jazzfesztivál ma este kezdődik a Szerb Nemzeti Színházban.
A megnyitóünnepség 19.30-kor lesz a Pera Dobrinović színpadon, jelen lesz Dalibor Rožić, az önkormányzat művelődési kérdésekkel megbízott tagja is. A rendezvényt az idén „valós térben” tartják meg, nézők előtt, a Művelődési Központ szervezi, akárcsak a korábbi években. Tavaly online felületen élvezhettük, az idén azonban visszatérnek a hagyományos, élő fellépésekhez.

A megnyitó utáni programsorban a Budapestről érkező Modern Art Orchestra együttes fellépését élvezhetik a műfaj kedvelői, 21.30-kor pedig egy hazai, még pontosabban: újvidéki csapat lép fel – Az Akshani Project együttes.
A november 28-áig tartó fesztivál keretében alkalmunk lesz élvezni modern, klasszikus, nem mindennapi, de ugyanakkor színvonalas jazzdallamokat. Akárcsak korábban, az idén is számos, a régióban és a világon is nagy népszerűségnek örvendő dzsesszegyüttes és zenész mutatkozik be. A felvezető programok már több napja tartanak, zenei műhelymunkákat szerveztek-szerveznek négy helyszínen, a Művelődési Központban, a Malom Művelődési Állomáson, az Isidor Bajić Zeneiskolában és a Szerb Nemzeti Színházban. Itt mától Vladimir Veličković tematikus fényképkiállítása várja a látogatókat. A műhelymunkákat neves, hazai jazzelőadók vezetik, pl.: Vasil Hadžimanov, Ivan Ilić és Molnár Igor. Elsősorban a jövőbeli jazz-zenészek számára képzelték el ezeket, akárcsak a legkisebbeknek, akikkel a különféle kreatív programokon Svetlana Ceca Palada, Jelena Dopuđ és Jovana Dobrijević foglalkoznak.

A fesztivál fő koncertprogramjára szóló belépőjegyet a Művelődési Központ pénztáránál lehet megvenni, még ma, holnaptól november 28-áig pedig csak a Szerb Nemzeti Színház pénztáránál.