2024. április 19., péntek

Madárvédelemről a diákoknak

Előadás és odúkészítés Adán

A Zöldike Természetvédelmi Civil Szervezet aktivistái hétfőn madárvédelmi előadást tartottak mintegy harminc kisdiáknak Adán a Cseh Károly Általános Iskola baraparti épületében. Az előadáson Báity Ferenc és Nagy Mélykúti Ádám beszélt a madárvédelemről. Báity Ferenc, a Zöldike elnöke elmondta, hogy a budapesti Magyarság Háza támogatásával szervezték meg a képzést, amelynek még három része lesz a Cseh Károly iskola központi épületében:

A gyerek szívesen hallgatnak előadást a madarakról

A gyerek szívesen hallgatnak előadást a madarakról

– Fontosnak tartjuk és muszáj törődnünk a madárvédelemmel, hiszen tudjuk, hogy ezek az állatok milyen fontos szerepet töltenek be az ökológiában. Készítettünk újrahasznosított etetőket és madárodúkat, amit itt hagyunk az iskolában, hogy azokat kihelyezzék a diákok. Ezzel is a madár- és természetvédelemre oktatjuk a gyerekeket. A madárodúkat deszkából készítettük a cinkéknek, illetve újrahasznosított PET-palackokból etetőket készítettünk a madaraknak, valamint kutyatápos konzervdobozból a feketerigóknak etetőt, amibe felszeletelt almát lehet kihelyezni – nyilatkozta Báity Ferenc.

A felvételen Báity Ferenc látható a kisdiákokkal, akikkel egy kérdőívet is kitöltettek, hogy felmérjék, milyen előismeretük van a madarakról, a természetvédelemről