2024. március 19., kedd

Támogatás vajdasági magyar gyerekeknek

A Vajdasági Baráti Egyesület a járványhelyzet miatt elmaradt Jótékonysági Mikulás-est helyett karácsonyi gyűjtést indított el. Ennek során ugyanazokat támogatják, akiket a Mikulás-est bevételével támogattak volna: az adai Aranykapu Művelődési Egyesületet és a Szentháromság Gyermekkórust, illetve a Magyarkanizsai Szociális Központ fiatal ösztöndíjasait.

Emellett megszervezik a mikuláscsomagok házhoz szállítását is Budapesten, hogy a gyerekek ne maradjanak csomag nélkül.
A Vajdasági Baráti Egyesület tagjainak magánadományaiból, illetve egyesületünk keretéből 1 085 000 forintot gyűjtöttek össze kezdésként. Azt kérik, hogy az adakozni szándékozók azt az összeget, amit a Jótékonysági Mikulás-esten a belépőre, ételre-italra költöttétek volna, ajánlják fel a gyermekek érdekében, hogy szebb gyermekkoruk lehessen. „Mindenki segíthet, aki még nem is volt a Mikulás-esten, a lényeg az, hogy minél nagyobb összeggel tudjuk segíteni a gyermekeket!" – írják a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.

A következő számlaszámon várják a felajánlásokat:
Vajdasági Baráti Egyesület
Erste Bank 11600006-00000000-60650436
Közleményben: Karácsonyi jótékonysági gyűjtés 2021

A mikuláscsomagok házhoz szállításához Budapesten kötelező regisztrálni, legkésőbb december 1-jéig 12 óráig a következő adatokkal: Szülő(k) neve, gyerek(ek) neve, kora, pontos szállítási cím.
Az adatokat a következő címre kell elküldeni: vajdasagibarat@gmail.com

Kiszállítás december 5-én napközben, a mikulásfurgonnal történik. Aki számára nem megfelelő a december 5-e, az december 6-án veheti fel a gyűjtőpontok valamelyikén.