2022. január 19., szerda

Blueslegenda lép fel a zentai Mojo klubban

November 27-én, szombaton este, hosszú idők után ismét koncertet rendeznek a zentaiak kedvenc blues-szentélyében, s nem is akárki lép fel a kultikus blues klub színpadján mivel szerbiai turnéja során Niš és Belgrád után, a Rock Svirke concertügynökség szervezésében Zentára is visszalátogat a Norman Beaker Trio, hogy a legújabb "Running Down the Clock" című albumukat népszerűsítse. Norman Beaker a brit blueszenei színtér úttörője, aki negyven éve koncertezik világszerte. Nagyon elismert gitáros, dalszövegíró és producens. Van Morrisonnal együtt háromszor egymás után dugig megtöltötte a Royal Albert Hall nézőterét.

2015-ben Live in Belgrade című albumával a szó legszorosabb értelmében meghódította a bluesvilágot, az "Only I Got What Other Guy Want" című dala pedig a nemzetközi blues top listák élére került. Egyike a legjobb brit blueszenészeknek, s nyolcadik brit a 21. században, aki bekerült a Blues Halhatatlanok Csarnokába. Az egész pályafutása során felismerhető hangzást ápolt szólóban, vagy pedig a leghíresebb blues-, rock-, dzsessz-, soul- és popzenészekkel zenélve, akik olyan híres zenészek is voltak, mint Chuck Berry, Jack Bruce, Buddy Guy, Van Morrison, Lowell Fulson és BB King, aki a következőket mondta Bakerről :
–Norman olyan, mint a fehérbőrű Freddie King.
Maga a zenekara is olyan elismert brit zenészekből áll, akik olyan zenészeket kisérve mint BB King, Buddy Guy, Jack Bruce, Alexis Corner, Robert Plant, Jimmy Page, Van Morrison, Lowell Fulton, Peter Green, Louisiana Red és sokan mások – rengeteget járultak hozzá a teljes rock'n'roll színtérhez.