2024. március 28., csütörtök
NAGYBECSKEREK

Felkészült a téli szolgálat

Szükség esetén harminc kotrógép és hóekével ellátott teherjármű tisztítja majd Nagybecskerek város útjait. Megfelelő mennyiségű ipari sót és kőtörmeléket is biztosított az Ekogradnja vállalat téli szolgálata – hangzott el Simo Salapura polgármesternek a vállalatban tett látogatásán.

A Vojvodinaput csődje után Nagybecskerek város területén – immár kilencedik éve – az Ekogradnja vállalat tisztítja télen az utakat. Az idén nyolc új tehergépkocsit vásároltak, amelyekre hóekéket szerelnek és a téli szolgálat rendelkezésére állnak.

– Jelenleg hatvan tonna só áll rendelkezésünkre, ez két beavatkozásra elegendő az első és a másodrangú utakon. Emellett negyven tonna kőtörmelékünk van készleten, és megnézhetik a negyedik, vagyis a legmagasabb fokú szükségállapotban használatos hóeltakarító gépezetet is – mondta Siniša Kukin, a téli szolgálat vezetője, pontosítva, hogy megrendelték a további szükséges sómennyiséget is.

Nagybecskerek város 400 kilométeres úthálózatának karbantartását az Ekogradnja téli szolgálat végzi. A kétszáz kilométeres állami útszakaszról a Szerbiai Utak Közvállalat téli szolgálata visel gondot. A nagybecskereki Köztisztasági és Kertészeti Közvállalat pedig a járdák takarításával van megbízva.

– Úgy gondolom, hogy készen állunk a téli idényre. Az időjárási előrejelzések egyelőre kedvezőek. Kedvezőtlen időjárás esetén van elegendő gépezetünk és dolgozónk, továbbá egyéb felszerelésünk, megfelelő mennyiségű só és murvakő ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan reagáljunk, hogy a városban a szokásos menetben folyjon az élet – nyilatkozott a polgármester.

Az utakat az előre meghatározott fontossági sorrend szerint tisztítják, ebből sokszor kimaradnak a falvak, annak ellenére, hogy azoknak az utaknak a megtisztítására is reális szükség van.