2024. április 25., csütörtök

Nagy vereségbe szaladt bele a Ferencváros

Megkezdődött a csoportkör második fele a női BL-ben, s a 8. fordulóban mindenki ugyanannak a csapatnak az otthonába utazott, amelyet csupán egy héttel ezelőtt vendégül látott. A Győr számára ez újabb könnyed mérkőzést jelentett, hiszen az újonc Kastamonu legutóbb sem tudta megnehezíteni az ötszörös bajnok dolgát. Negyedóra elteltével már öt, a 24. percben már tíz gól volt a Győr előnye, a legutóbbi tizenhét gólos győzelem után pedig ezúttal végül tizenhat lett a különbség a 22:38-as végeredményben. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy a vállsérülése miatt nem rendszeresen bevethető Jelena Despotović hamarosan műtétnek veti alá magát a decemberi klubszünetben, emiatt viszont a világbajnokságon fog hiányozni a montenegrói csapatból.

A Ferencvárosnak már jóval nehezebb dolga volt a Bukarest otthonában, akiket egy hete csak egy góllal tudott legyőzni. A románok ráadásul meglepően simává tették a mérkőzést önmaguk számára: a kulcsidőszakot ehhez az első félidő második fele jelentette számukra, amikor alig tíz perc alatt 8:8-as állásról 16:10-re húztak el. Innen már nem volt visszaút az FTC számára, akiken a kapuscsere sem segített, négy gólnál közelebb nem tudtak zárkózni, és végül 27:21-es eredménnyel elkönyvelték első vereségüket az idei sorozatban, a tabellán pedig ezzel elveszítették az első helyet. A magyar csapat találatainak közel felét (kilencet) Emily Bölk szerezte.

Eredmények, a 8. forduló, A csoport: Bukarest–Ferencváros 27:21, Rosztov–Koprivnica 34:23, Budućnost–Brest 30:28, Esbjerg–Dortmund 34:24. Az élcsoport: Esbjerg 13, Rosztov és Ferencváros 12 pont. B csoport: Ljubljana–CSZKA Moszkva 24:21, Kastamonu–Győr 22:38, Kristiansand–Odense 31:27, Metz–Sävehof 35:21. Az élcsoport: Győr 16, Metz 12, Kristiansand 10 pont.