2024. április 20., szombat

Az eddigi legnehezebb világbajnokság

Ma este veszi kezdetét és jövő hétfőn ér véget Houstonban az asztalitenisz-világbajnokság, amelyben egyéni, páros és vegyes páros tornát is rendeznek.

A két éve Budapesten rendezett tornához képest nagy változás történt a kvalifikációs kritériumokban, hiszen már csak a világranglistás eredmények alapján lehetett kijutni, így szűkült a részt vevő országok névsora, azaz erősödött a mezőny.

Szerbiát hatan (Aleksandar Karakašević, Pető Zsolt, Marko Jevtović, Surján Szabina, Izabela Lupulescu és Andrea Todorović), Magyarországot pedig heten (Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás, Póta Georgina, Madarász Dóra és a német felmenőkkel is rendelkező Leonie Hartbrich) képviselik a tornán.

Az egyenes kieséses lebonyolítás megmaradt, a bácsföldvári Surjánnak pedig két éve a 2. fordulóig sikerült jutnia egyéniben, s most is legalább ezt az eredményt célozta meg magának. Ehhez a nyitómeccsen a holland Britt Eerlandon kell túljutnia. Az U21-es Eb-n páros versenyén frissen ezüstérmet szerzett játékos most is ott lesz a páros küzdelmekben, ezúttal Lupulescu oldalán, az első körben pedig a magyar kettős, Póta és Madarász ellen kezdenek.