2022. január 23., vasárnap

Nyolcvanan fosztottak ki egy kaliforniai áruházat – VIDEÓ

Mintegy nyolcvan tolvaj fosztotta ki a kaliforniai Walnut Creek kisváros egyik áruházát – közölte a helyi rendőrség.

A hatóságok összehangolt akcióról beszéltek. A tájékoztatás szerint a tolvajok szombaton este beözönlöttek a Nordstrom áruházba és mindent magukkal vittek, amit csak elbírtak, majd elhajtottak az épület előtt hagyott járműveikkel.
A rendőrség még a helyszínen el tudott fogni három gyanúsítottat, két férfit és egy nő. Ellenük a többi között rablás, tolvajlás, illegális fegyvertartás és lopott áru birtoklásának gyanújával emeltek vádat.

A KNTV helyi televízióban megjelent felvételeken több embert lehetett látni, amint a lopott árukkal rohanva elhagyják az áruházat és autókba szállnak, amelyekkel korábban elállták a forgalmat.
Egy szemtanú arról számolt be a KPIX-TV regionális televízió műsorában, hogy az elkövetők símaszkot viseltek és feszítővasak, illetve fegyverek is voltak náluk.
A rendőrség közlése szerint a bűnözők rátámadtak két áruházi alkalmazottra, illetve paprikasprayjel lefújtak egy harmadik dolgozót. A hatóságok jelenleg a megfigyelőkamerák felvételeinek kiértékelésével próbálják azonosítani az elkövetőket.
Hasonló tömeges rablás péntek este történt az alig 40 kilométerre, nyugatra található San Franciscóban, ahol egy luxuscikkeket árusító üzletet fosztottak ki ugyancsak tömegesen.