2022. január 28., péntek

Liliomtiprással vádolják a 27 éves férfit

A niši Felsőbb Bíróság előzetes börtönbüntetést rendelt el a körözés alatt álló 27 éves M. O. ellen, akit liliomtiprással vádolnak. Alapos a gyanú, hogy a múlt évben szexuális viszonyt folytatott azzal a kiskorú lánnyal, aki a férfi családjánál volt befogadó szülőknél. A liliomtiprás bűncselekményéért akár 12 éves letöltendő börtönbüntetésre is ítélheti a férfit a bíróság.

A niši Felsőbb Bíróság a médiának megerősítette, hogy M. O. nem jelet meg a fő meghallgatáson. A Blic napilap információja szerint ezt követően a rendőrség a férfit az otthonából kívánta a bíróság elé állítani, de erre sem került sor. A napilap meg nem erősített információra hivatkozva beszámolt arról, hogy a niši Nagy Konstantin Repülőtérről M. O. az ítélet elöl külföldre menekült.

Mint arra a Blic rámutat, a férfit tavaly júniusban állították elő, mert négy hónapon keresztül szexuális viszonyt folytatott családja 13 éves védencével. Az ügyet a kislány 16 éves bátyja tárta fel, aki szintén ugyanabban a családban volt befogadó szülőknél. A fiú aggódott húgáért, ugyanis M. O. közös életet, házasságot ígért neki, ha lefekszik vele. A saját nagymamájukat kereste fel, hogy elmesélje neki a történteket, és végül a nagymama jelentette fel a fiatal férfit a rendőrségen.