2024. március 29., péntek

Koluvija: A Jovanjicán nem marihuánát, hanem ipari kendert termesztettek

A Jovanjicán nem marihuánát, hanem ipari kendert termesztettek – mondta Predrag Koluvija, a Jovanjica birtok tulajdonosa, aki ellen bírósági eljárás van folyamatban a szóban forgó ügyben.

Koluvija a bíróság döntése értelmében szeptember 24-e óta házi őrizetben van. A Happy televízió műsorában a vádlott kijelentette, hogy 2019 óta termesztettek ipari kendert a birtokon, ez előtt pedig 2013 óta organikus kertészettel foglalkoztak.

A marihuána legalizálására vonatkozó felvetések kapcsán a birtoktulajdonos egyébként úgy válaszolt, hogy szerinte szükség lenne a kendertermesztés legalizálására Szerbiában. Az ipari kenderről elmondta, hogy ennek a piaca Európában 56 milliárd eurós hasznot könyvelhet el.

Arra is utalt, hogy a villanyszámlák alapján úgy tűnik, mintha a birtokon folytatódott volna a termelés az ő letartóztatása után is, annak ellenére, hogy a hivatalos információk szerint kikapcsolták az áramot az őrizetbe vétele után.

Szavai szerint a letartóztatása alkalmával felkínálták neki, hogy hamisan tanúskodjon az államfő testvére, Andrej Vučić ellen.