2024. március 29., péntek

Vukadinović: Tepić és Tadić a legesélyesebb az elnökválasztáson

Đorđe Vukadinović, az Új szerb politikai eszme elnevezésű folyóirat szerkesztője elmondta, hogy az általuk elvégzett közvélemény-kutatás szerint a politikusok közül Boris Tadić és Marinika Tepić a legesélyesebbek az elnökválasztás során – írja az N1 hírportál.

A Nova.rs hírportál közlése szerint Vukadinović kijelentette, hogy a folyóirat közvélemény-kutatást végzett az ideális elnökjelölt kilétéről és elsődleges szempontként azt vették figyelembe, hogy kinek a népszerűségi mutatója a legkevésbé negatív.

– Kilenc jelöltünk volt, akik közül néhány politikai és azon kívül álló személyek voltak. Marinika Tepić és Tadić bizonyult a legjobb népszerűségi mutatóval rendelkező politikusnak – mondta Vukadinović.

Hozzátette, hogy a politikán kívül álló személyek közül egy író bizonyult a legnépszerűbbnek, aki talán a legjobban áll.

– Van egy professzorunk is, akinek az egyetlen hátránya, hogy az életkora nyolcassal kezdődik. Mellette van még egy ügyvédünk is, aki elég jól áll – magyarázta Vukadinović.

– A kínálatból ők a legjobbak a felméréseink szerint, de lehetséges, hogy van egy rejtett jelölt is, akit nem vettünk bele a számításba – mondta Vukadinović.