2024. április 19., péntek

A biztonságosabb közlekedésért

Az újvidéki önkormányzat 100 gyerekülést osztott szét azok között a szülők között, akik előzőleg online jelentkeztek a meghirdetett támogatásra.
Aleksandar Kravić, a városi tanács közlekedési ügyekkel megbízott tagja a gyerekülések ünnepélyes átadása alkalmából elmondta, hogy a közlekedésbiztonság szempontjából rendkívül nagy jelentősége van az autókba beszerelhető gyereküléseknek, ezért az újvidéki önkormányzat a jövőben is támogatja az ingyenes gyerekülések beszerzését és szétosztását.

– Nagyon fontos, hogy a gyereküléseket rendeltetésszerűen használják. A legújabb akciónk során 100 gyerekülést osztottunk szét az újvidéki családoknak, és a jövőben, ha nagyobb igény mutatkozik, akár növelhetjük az ingyenesen szétosztható ülések számát. A pénzt a városi költségvetésben biztosítjuk – magyarázta Kravić.

Milan Ilić, a Városi Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatóhelyettese kifejtette, támogatják a szülők rendszeres közlekedésbiztonsági tájékoztatását a gyerekülések szabályos használatának a jelentőségéről – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.
– Országunkban az elmúlt 5 évben majdnem négyezer 14 év alatti gyermek sérült meg a közlekedésben, sajnos 36-an életüket vesztették. Ezek az adatok rámutatnak a közlekedésbiztonsági előadások jelentőségére, éppen ezért szervezi meg az ügynökség rendszeresen országos szinten a tájékoztató jellegű előadásokat, Újvidék pedig kiválóan teljesít ezen a téren – mondta Ilić.

Az önkormányzat szeptemberben és novemberben 100-100 ingyenes gyerekülést adott az újvidéki családoknak

Az önkormányzat szeptemberben és novemberben 100-100 ingyenes gyerekülést adott az újvidéki családoknak

Marijana Jovanović, az akció szervezője hangsúlyozta, hogy az idén szeptemberben már volt egy hasonló akció, amikor szintén 100 gyerekülést osztottak szét a családoknak. – Online lehetett jelentkezni, és óriási volt az érdeklődés, 5 perc alatt több százan igényelték az ingyenes gyereküléseket. Fontos megemlíteni, hogy a gyerekülések szétosztásán kívül, előadást is tartottunk arról, hogyan kell a személygépkocsiba helyesen rögzíteni a gyerekülést, és hogyan kell szabályosan használni azokat. Az online pályázatra azok a családok jelentkezhettek, amelyekben legalább az egyik szülő újvidéki, és a gyermekeik 2020. szeptember 1-je és 2021. február 1-je között születtek. Mivel óriási volt az érdeklődés, abban reménykedünk, hogy az újvidéki önkormányzat a jövőben is támogatja majd az ingyenes gyerekülések szétosztását, jó lenne, ha jövőre több mint 200 ülést biztosítanánk a székvárosi családoknak – véli Jovanović.