2024. április 20., szombat

Búcsú a sportcsarnoktól győzelemmel

Fontos mérföldkövet jelentett a Szeged kézilabdacsapatának életében a csütörtök este a Vardar felett aratott győzelem – nemcsak azért, mert ezáltal a BL-csoportküzdelmek féltávjánál a harmadik helyre ugrott a tabellán, hanem azért is, mert a legendás otthonuk, az Újszegedi Sportcsarnok, amelyet 1974-ben adtak át, ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól. Néhány NB I.-es mérkőzés ugyan itt zajlik még a következő hetekben, ám a csapat szép lassan átgravitál a Felső-Tisza-parton épített Multifunkciós Sportcsarnokba, és következő hazai BL-meccsén, december 9-én már ott fogadja a Kielt.

A Vardar gyors támadásokkal próbálta kizökkenteni az ellenfelet (Fotó: MTI)

A Vardar gyors támadásokkal próbálta kizökkenteni az ellenfelet (Fotó: MTI)

A Vardar elleni találkozón korántsem voltak előre leosztva a lapok, de könnyen lehet, hogy pont a lelátókat kékre festő, minden megmozdulásnál a szegedieket éltető szurkolósereg jelentette a döntő különbséget ezen az egyébként kiegyenlített játékot mutató mérkőzésen. Bár végig a hazaiak voltak lépéselőnyben, és többször vezettek három-négy góllal is, ám Martin Tomovszki védéseivel megtámogatva az első félidő hajrájában egyenlíteni tudtak az északmacedónok. A szünetre 17:15-ös szegedi vezetéssel mentek a csapatok, utoljára pedig 20:20-nál volt egál az állás, ezt követően viszont Mikler Roland percei következtek, akinek minden védését kitörő éljenzéssel fogadta a közönség, ahogy egyre közelebb kerültünk a végjátékhoz. A hajrában már nem tudtak veszélyes közelségbe kerülni az eredménytáblán a vendégek, 34:31-re győzött a Szeged, akiknek két húzóembere ezen az estén a kilencgólos Sebastian Frimmel és a nyolcszor eredményes Kent Robin Tønnesen volt. A túloldalon eközben az orosz Timur Gyibirov értékesítette 1000. BL-gólját, s mindössze a negyedik játékos lett, aki eljutott eddig a számig a férfiaknál. A sajtótájékoztatón a szegediek mestere, Juan Carlos Pastor elmondta, nem volt teljesen elégedett a játékkal, a már a jövő héten érkező szkopjei visszavágón ennyi hiba nem fog beleférni. A macedónok több kulcsemberük hiányával indokolták a vereséget, de Veselin Vujović vezetőedző elejtett egy szurkálódást a szerinte a hazaiaknak fújó izlandi játékvezetők felé is.

Eredmények, a 7. forduló, A csoport: Kiel–Aalborg 31:28, Szeged–Vardar 34:31. Az élcsoport: Montpellier és Kiel 11, Szeged 10 pont. B csoport: Barcelona–Kielce 30:32, PSG–Porto 33:19. Az élcsoport: Kielce 12, Barcelona 9, Veszprém 8 pont.

Nyitókép: A Vardar gyors támadásokkal próbálta kizökkenteni az ellenfelet (Fotó: MTI)