2022. január 28., péntek

Lečić miatt az Atelje 212 visszavonta részvételét a 38. brčkói színházi találkozóról

Az Atelje 212 társulat 64 című előadásának szereplői, továbbá Kokan Mladenović rendező és Darko Cvijetić író visszavonta részvételét a 38. brčkói színházi találkozóról, mert a zsűriben részt vesz Branislav Lečić színész is.

A brčkói színházi találkozón az Atelje 212 társulata közölte, hogy a közönség iránti tiszteletből adták elő a 64-et, Tena Štivičić szerző és Alisa Stojanović rendező művét, de nem akarják, hogy a munkájukat egy olyan zsűritag bírálja el, mint Branislav Lečić. A társulat ugyanis egy órával az előadás kezdete előtt tudta meg, kik ülnek a zsűriben.

Dino Mustafić rendező levelet küldött a fesztivál igazgatóságának, amelyben azt javasolja, hogy az idei előadásokat ne értékeljék.

Az Atelje 212 székháza

Az Atelje 212 részéről közölték, hogy döntésük oka Lečić médiaszereplései, amelyek során „megszégyenítette kolléganőjüket, Danijela Štajnfeldet" – írja az N1.

A brčkói színházi találkozó honlapján megjelent egy szöveg, amelyben elmarasztalták az Atelje 212-t a fesztivál elhagyása miatt. „Micsoda szégyen, micsoda és mekkora szemtelenség a vendég részéről a házigazdával szemben!" – áll többek között a szövegben.