2022. január 29., szombat

Fegyveres terrortámadás Jeruzsálem óvárosában – VIDEÓ

Fegyveres terrortámadás volt vasárnap délelőtt Jeruzsálem óvárosában, a Siratófal közelében, közölte a rendőrség. A helyi média jelentése szerint az emberek eszeveszetten menekülni kezdtek, amikor a támadó lövöldözni kezdett. Gépfegyver és kés volt nála. A rendőrök több irányból érkezve gyorsan ártalmatlanították.

A támadásban feltehetőleg többen megsérültek, és az áldozatok száma sem végleges. Hivatalos források egyelőre egy halálos áldozatról számoltak be, a harmincas éveiben járó polgárt válságos állapotban szállítottak kórházba, érkezése után röviddel azonban halottnak nyilvánították. Súlyos állapotban van még egy, 46 éves civil személy, és két könnyebb sérültet is elláttak.

Az elkövetőt a Hamász terrorszervezethez kötik, 42 éves kelet-jeruzsálemi terrorista, akit a biztonsági erők a helyszínen lelőttek. A területet lezárták és fokozták a biztonsági erők jelenlétét.

„A terrorista Kelet-Jeruzsálemből érkezett az óvárosba, és tüzet nyitott a járókelőkre. Mindennap idejött imádkozni a Templom-hegyre, ma úgy döntött, hogy felfegyverkezve jön, tüzet nyitott, és sajnos megölt egy embert és megsebesített másokat” – nyilatkozta Omer Barlev közbiztonsági miniszter a helyszínen.