2024. április 25., csütörtök

Vulin: A baleseteket okozó ittas és drogos személyeket gyilkossági kísérletért kell elítélni

Aleksandar Vulin belügyminiszter a közlekedési balesetekben elhunytakra való emlékezés világnapja alkalmából, a belgrádi Köztársaság téren kijelentette, hogy a súlyosabb büntetések bevezetése mellett foglal állást, valamint hozzátette, hogy a baleseteket okozó ittas és drogos sofőröket gyilkossági kísérletért kell elítélni – írja az N1 hírportál.

– A büntetési politikánkat jelentősen szigorítani kell. Ezzel lehet nem fogunk megmenteni minden életet a közlekedésben, viszont egy bizonyos szintű kárpótlást jelent majd az elhunytak családtagjai számára.Úgy gondolom, hogy minden ittas és drogos hülyét és a kiskorúaknak kábítószert árusítót gyilkossági kísérletért kell elítélni – mondta Vulin.

Duško Pešić, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség megbízott igazgatója emlékeztetett arra, hogy a kilencvenes években Szerbiában évente mintegy kétezren vesztették életüket közlekedési balesetben, míg napjainkra ez a szám ötszáz alá csökkent.

– A tavalyi évben 492 ember vesztette életét. A koronavírus-járvány évében kevesebbet mozogtunk és utaztunk, viszont ez a csökkenési folyamat továbbra is tapasztalható. Az idei évben 430 ember vesztette életét közlekedési balesetben, vagyis tizeneggyel kevesebben, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában – mondta Pešić.