2022. január 19., szerda

Egy doboz szeretet

Rohamosan közeleg az év vége, vele együtt pedig a decemberi ünnepkör. Ilyenkor minden gyermek izgatottan készülődik, várja a Télapót és a Jézuskát. Ez azonban nem mindenkinek adatik meg. Sok gyermeknek sajnos üres marad a csizmája, és a fa alá sem kerülhet ajándék.

Erre keresett megoldást a Zentai baba-mama klub, akik az idén is megszervezték a karácsonyi jótékonysági cipős doboz akciójukat, amely a járvány helyzet miatt ebben az évben is postai úton valósul meg.

Tomić Edina, a szervezet elnöke megkeresésünkre elmagyarázta, hogy a jelentkezők (mind az adományozók, mind pedig a rászorulók) meg kell, hogy adják az adataikat, emellett, hogy milyen nemű és korú gyermeknek szeretnék az ajándékot. Ezt követően a csomagot postai úton juttathatják el a jó szándékú jelentkezők, amelynek során vállalják a postaköltséget is.

Edina elmondta, hogy az ajándék bármit tartalmazhat a gyermek neméhez és korához igazodva. Ez lehet ruha, játék, rajzeszköz vagy akár édesség. Egyedül arra kéri az adományozókat, hogy olyan ajándékot állítsanak össze, amelyet ők maguk is szívesen kapnának.

A jelentkezési határidő december 5-e.