2024. április 25., csütörtök

Egy zimonyi orvos éhségsztrájkba kezdett

Željko Ranilović, a zimonyi egészségház orvosa éhségsztrájkba kezdett, mivel elmondása szerint zaklatják a munkahelyén, amit már évek óta tűr Aleksandar Cvetković megbízott igazgató részéről - írja az N1 hírportál.

Az említett hírportálnak megerősítette, hogy pénteken a munkaidejének végén, vagyis 14.30-kor éhségsztrájkba kezdett, amíg a megbízott igazgató le nem mond pozíciójáról.

Ezt a döntésemet négy évnyi különféle zaklatás után hoztam meg, ami a zimonyi egészségház megbízott igazgatójának részéről kellett elszenvednem. Mindenekelőtt a szakképesítést csalták el, amire belgyógyászatból jelentkeztem és nekem volt a legtöbb pontom. A bizottság döntése előtt azonban brutális módon minden pontomat elvették - panaszkodott Ranilović.

Elmondása szerint háziápolási szolgálatra osztották be, a felettese pedig egy olyan orvosnő volt, aki korábban sosem dolgozott a zimonyi egészségházban és még az egészségügyben sem, csak mint egy gyógyszervállalat tanácsadója.

Aleksandar Cvetković megbízott igazgató, ha valami nem tetszik neki, vagy betegszabadság kérvényezésére is áthelyezéssel büntet. Jogtalanul felnyitotta a kartonomat, ugyanis nem a választott orvosom. Végezetül fegyelmi eljárást indított ellenem egy olyan eset miatt, ami hónapokkal ezelőtt történt meg - mondta Ranilović.

Kihangsúlyozta, hogy ebben a harcában nincs egyedül. Néhány kollégája is támogatja és a szindikátus elnöke is, amelynek ő maga is tagja. A szindikátus elnöke az N1 hírportálnak megerősítette Ranilović szavait.

Az említett hírportál a megbízott igazgatóhoz is kérdést intézett az esettel kapcsolatban, azonban választ idáig még nem kaptak.