2024. április 24., szerda

Elképzelhető, hogy a téli szünet december 15-én kezdődik

Branislav Tiodorović epidemiológus, az országos válságtörzs tagja kijelentette: azt javasolják, hogy a téli szünet december 31-e helyett december 15-én kezdődjön.
Ez az ünnepi időszakra vonatkozna, beleértve a Gergely-naptár szerinti újévet is.
- Ez a katolikus naptár szerint ünneplő hívők ünnepi időszakára vonatkozna. A katolikus karácsony újév előtt van, a Nyugat-Európában élők és dolgozók valószínűleg éppen ebben az időszakban jönnek majd haza. Lehetséges, hogy emiatt a szünet az ortodox karácsony vagy a szerb újév után is eltart majd - mondta Tiodorović a Nova lapnak.
Az epidemiológus szerint a második lehetőség az, hogy a téli szünet kicsit később, még az újév előtt kezdődik, hogy lefedje ezt az ünnepi időszakot. E forgatókönyv szerint az első munkanap az ortodox karácsony után lenne. A szakember hozzátette, a harmadik lehetőség az, hogy a tanügyi dolgozók mondják el a téli szünettel, illetve a félév időtartamával kapcsolatos véleményüket, hiszen minden döntés rájuk van kihatással.
- A harmadik lehetőség, hogy a tanárok döntsenek, hiszen ők látják, hogyan tudnak felzárkózni a félév végéig és hogyan tudnak osztályzatokat adni – tette hozzá Tiodorović.