2024. április 19., péntek

Megszűnhetnek a várólisták az óvodákban

Miloš Vučević polgármester úgy véli, hogy a tervezett, négy új iskoláskor előtti intézmény felépítésével megszűnhetnek a várólisták a városi óvodák tekintetében. Rámutatott arra, hogy hamarosan a veterniki óvoda építési munkálatai is befejeződnek, továbbá az év végéig megkezdődik az Adice városrészben tervezett óvoda építése is. Emlékeztetett arra, hogy a Klisza városrészben, az Orahovo utcában is kiépült egy óvoda.

A polgármester az Instagram közösségi oldalon egy népszerűsítő videót tett közzé, amelyben elhangzik, hogy a város 624 millióval támogatja 17 ezer gyermek tartózkodását az óvodákban, valamint 3400 gyermek számára a magánóvodákban való időtöltést finanszírozza.

– Ezzel a négy új létesítménnyel szeretnénk elérni azt, hogy megszűnjenek a várólisták, és mindegyik gyermeket beírathassák szüleik iskoláskor előtti intézménybe. Az óvodákban való tartózkodásuk feltételei egyre kedvezőbbek, a központi konyhába, ahol mindenféle ételt készítenek számukra, mintegy egymilliárd dinárt fektettünk be. Az étel minősége olyan jó, hogy a járvány kezdetén még a Katonakórház számára is készítettek ételeket – magyarázza Miloš Vučević a közösségi honlapon.