2024. április 20., szombat

Holnap Đoković–A. Zverev

Novak Đoković ma tét nélküli meccset játszik a brit Cameron Norrie-val a torinói évzáró mestertorna csoportküzdelmeinek utolsó fordulójában. Alkalom lesz ez egy kis szusszantásra, hisz szombaton az elődöntőben az olimpiai bajnok német Alexander Zverev következik, aki tegnap a délutáni meccsen Hubert Hurkaczot győzte le. Kettejük mérlege 7:3 Novak javára, legutóbb a US Openen a szerb világelső győzött. A nap másik meccsén az orosz Andrej Rubljov és a norvég Casper Ruud a címvédő Danyiil Medvegyev elődöntős ellenfeléről döntenek. Medvegyev az este ugyancsak tét nélküli meccset játszott az olasz Jannik Sinnerrel.

A spanyol Garbiñe Muguruza nyerte meg Guadalajarában a női évzáró tornát, ami az ibériai ország első diadala a nők mezőnyében. Korábban csak Arantxa Sánchez Vicario volt döntős, aki 1993-ban Steffi Graftól kapott ki. Muguruza az észt Anett Kontaveittel vívta a serlegmeccset, és még könnyebben győzött, mint a néhány nappal ezelőtti csoportmérkőzésen. Kontaveit az adogatáson bukott, hisz a hat kettős adogatási hiba is belesegített, hogy ötször szenvedjen el breaket. Az észtnek így is volt alkalma, de a második játszmában leadta az 5:3-as előnyt.

Garbiñe Muguruza Billie Jean King és Chris Evert társaságában, miután megnyerte a WTA-döntőt a mexikói Guadalajarában (Fotó: Beta/AP)

Garbiñe Muguruza Billie Jean King és Chris Evert társaságában, miután megnyerte a WTA-döntőt a mexikói Guadalajarában (Fotó: Beta/AP)

TORINO. – Az évzáró férfi mestertorna 2. fordulójában: Ruud–Norrie 1:6, 6:3, 6:4. A 2. forduló: A. Zverev–Hurkacz 6:2, 6:4.
GUADALAJARA. – A női évzáró mestertorna döntőjében: Muguruza–Kontaveit 6:3, 7:5.
MONTEVIDEO. – A női 125-ös torna 2. fordulójában: Udvardy–Alves 6:3, 6:4.
FUNCHAL. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Burrage–Stevanović 6:2, 6:1.