2024. április 20., szombat

Ma kezdődik a Desiré!

Idén tíznapos a fesztivál

Tizenharmadszor kerül sor a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Desiré Central Station nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiváljára. A nyitóelőadás rögtön kétszer lesz: a párizsi Atelier 3+1 Omma című produkcióját 19 és 22 órától láthatja a közönség a KDSZ-ben. Az előadás koreográfusa Nagy József, aki már több ízben a Desiré vendége, fellépője volt.

Emlékeztetni szeretnénk a fesztivál közönségét, hogy a budapesti Stúdió K Színház szombatra meghirdetett Nero című előadása elmarad, helyette az Újvidéki Színház Az isteni Dzsoni parázna napjai című produkcióját tekinthetik meg a nézők 20 órakor a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. Az előadás rendezője Jovana Tomić. A szöveget Filip Grujić regénye nyomán Dimitrije Kokanov írta. Szereplők: Ozsvár Róbert, Szalai Bence, Figura Terézia, Ferenc Ágota, Kőrösi István, Molnár Zoltán és Dupák Fanni.

A pandémia és az ebből alakuló utazási nehézségek miatt sajnos számítani lehet műsorváltozásokra, erre vasárnap is sor kerül. Betegség miatt elmarad a podgoricai Prazan prostor Drámastúdió és a cetinjei Zetski Dom Királyi Színház Mirko Radonjić rendezésében készült Anna Karenina című előadása. A vásárolt jegyek visszaválthatók a KDSZ pénztáránál, hétköznap 10-től 13-ig és 17-től 19-ig, valamint szombaton 10-től 13:00-ig.