2024. március 29., péntek

Novak ma Rubljovval játszik

Danyiil Medvegyev 4:2-es hátrányból nyerte meg a döntő játszma rövidítését Alexander Zverev ellen a torinói évzáró mestertorna 2. fordulójának nyitómeccsén. Az orosz címvédő ezzel csaknem biztosította helyét az elődöntőben. A másik keddi meccsen az este a lengyel Hubert Hurkacz és az olasz Matteo Berrettini mérkőzött.

Előző este, az 1. forduló utolsó meccsén, Andrej Rubljov nagy magabiztossággal győzte le a görög Sztefanosz Cicipaszt. Az orosz mindkét játszmában az ötödik játékban nyerte el a görög adogatását, akinek egyetlen breakelési lehetőséget sem nyújtott. Ennek megfelelően ma 14 órakor Rubljov lesz Novak Đoković második ellenfele, este pedig Cicipasz és Casper Ruud játszanak.

A női mestertorna utolsó csoportmeccsein Guadalajarában mindkét csata nagy fordulattal zárult. Előbb a lengyel Iga Świątek 4:2-ről fordított a 24. születésnapját ünneplő spanyol Paula Badosa ellen, majd a görög Maria Szakari a döntő játszmában 1:3-ról nyert zsinórban öt játékot a fehérorosz Arina Szabalenka ellen. Az elődöntőben így az éjjel Muguruza–Badosa és Kontaveit–Szakari volt a párosítás.

TORINO. – A férfi évzáró mestertorna 1. fordulójában: Rubljov–Cicipasz 6:4, 6:4. 2. forduló: Medvegyev–A. Zverev 6:3, 6:7, 7:6.
GUADALAJARA. – A női évzáró mestertorna 3. fordulójában: Szakari–Szabalenka 7:6, 6:7, 6:3, Świątek–Badosa 7:5, 6:4.
HELSINKI. – A challenger 1. fordulójában: Milojević–Cobolli 6:3, 6:2.
ANTALYA. – A futures 1. fordulójéban: Crawford–Međedović 6:4, 7:6.
PETANGE. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Babos–Özgen 7:5, 7:5.