2024. április 24., szerda

Drámai állapotok az osztrák kórházakban

Egy felső-ausztriai nővér a tartomány kórházaiban uralkodó drámai állapotokról elmondta, hogy az elhunytak testeit a folyosókon helyezik el, mivel a halottasházak tele vannak – írja a Szerbiai RTV.

Az osztrák nővér az APA hírügynökségnek adott nyilatkozatában nem fedte fel kilétét, viszont elmondta, hogy a hétvégén nagy számú halálesetet jegyeztek, ezért a halottasházak is megteltek.

Rámutatott arra is, hogy a koronavírus által okozott halálesetek óriási pszichikai nyomást jelentenek az egészségügyi dolgozóknak.

– Senki sem tudja a kórházon kívül elképzelni, hogy ez mit is jelent – mondta a nővér, majd hozzátette, hogy a koronavírusban elhunytakat nem készíthetik elő a hozzátartozók számára, hogy azok méltó módon búcsúzhassanak el tőlük.

– Nagyon fáradtak vagyunk. A helyzet ahhoz hasonlatos, mintha tűz lenne, de nem használhatjuk a tűzoltó berendezéseket, hanem csak benzint – fogalmazott a nővér.

Elmondta, hogy nagyon fáradt és jelenleg nincs magánélete.

– Éppen hogy csak befejezed a munkaidőt, máris csörög a telefonod, vagy üzenetet kapsz, hogy be tudsz-e ugrani. Senki sem gondolkodik azon, hogy elutasítsa a hívást. A kollégáimnak mintegy 150 órás túlórájuk van – hangsúlyozta a nővér.

Szavai szerint a legfőbb vágya, hogy visszatérhessen ahhoz az élethez, amiben lehetnek tervei.

– Semmilyen bónuszt nem kérek, amit egyébként még ki sem fizettek. Csak magánéletet kérek, tervekkel. Csak azt szeretném, hogy egyszer felébredek és nem vár egy munkára hívó üzenet – mondta.