2024. április 24., szerda

Hatékony együttműködés

A topolyai helyi közösség támogatja a nyugdíjas-egyesületet

A topolyai helyi közösség képviselői látogatást tettek a topolyai községi nyugdíjas-egyesületben. A jövőbeni együttműködésről tárgyaltak vendéglátóikkal. A helyi közösség képviseletében Holló Dániel tanácselnök és Mánity Zsolt, valamint Tomik Nimród, a községi képviselő-testület elnökhelyettese a nyugdíjas-egyesület képviselőivel, Ortó Károllyal és Lestár Tiborral az együttműködésről megállapították, hogy az eddig is jó volt, és a továbbiakban szeretnék fejleszteni. A helyi járulék eszközeiből 500 ezer dinárral támogatják ebben az évben is a nyugdíjas-egyesület munkáját.

A látogatás alkalmával sakk-készlettel és kártyapaklikkal ajándékozták meg a nyugdíjasokat

A látogatás alkalmával sakk-készlettel és kártyapaklikkal ajándékozták meg a nyugdíjasokat

A pénzt az épület karbantartására, fűtésére, a nyugdíjasok számára rendezvények és programok szervezésére fordítják. Ortó elmondta, hogy a tagság aktívan vesz részt a különféle rendezvényeken, amelyeket az önkormányzat vagy más szervezetek szerveznek. Ortó hozzátette, hogy továbbra is a fő céljuk jobbá tenni a nyugdíjasok hétköznapjait. A terveikben előirányoztak kirándulásokat, sporttalálkozókat, a kézimunkacsoport tevékenységét, kiállításokat, a képzőművészeti csoport folyamatos munkáját. A terveknek a megvalósulását sajnos módosítani kellett a járványhelyzet miatt. Elhangzott, hogy jó az együttműködés a helyi közösséggel, valamint a közvállalatokkal, mint például a Komgrad, emellett a Vöröskereszttel, a szociális központtal is jó kapcsolatokat ápolnak.

Holló Dániel elmondta, hogy a helyi járulék eszközeiből sok fontos dolgot sikerült eddig is megoldani, és jó lenne, ha a jövőben is így maradna.