2024. április 25., csütörtök

Vučić: Másfél hónap múlva átadják a Szerbiai Klinikai Központ új épületét

Az állam sok pénzt áldozott a szerbiai kórházak felújítására is – mondta Aleksandar Vučić államfő a Happy TV esti műsorának vendégeként.

Kifejtette, a Szerbiai Klinikai központ felújítására évtizedeket kellett várni, a Nišire nemkülönben. Kiemelte, folynak a Vajdasági Klinikai Központ felújítási munkálatai, továbbá Smederevska Palanka, Pirot, Vranje, Nagykikinda, Loznica és Aranđelovac egészségügyi intézményeinek esetében is nagy befektetésről, 25-35 milliós összegről van szó.

Bejelentette, hogy hamarosan befejeződnek a munkálatok, és átadják a Szerbiai Klinikai Központ új épületét is. Részletezte, hogy erre körülbelül másfél hónap múlva kerülhet sor, amikor a munkálatok teljes első szakasza befejeződik.

Az államfő aláhúzta, hogy az idén 1,95 millió eurót különítettek el a ritka betegségben szenvedő szerbiai gyermekek külföldi kezelésére, de világos a számukra, hogy soha sem lehet elég az a pénz, amelyet ilyen célokra fordítanak.

Az energiaválságról szólva elmondta, úgy tűnik az energiaforrásokért nagy lesz a harc, és a legfontosabb kérdés, hogy tudja az ország saját ellátását biztosítani. Hozzátette, az áramellátás témájában hétfőn fontos tárgyaláson vett részt, és nem szolgált örömére sokminden az ott elhangzottakból. Megállapította, hogy ennek ellenére Szerbia valamivel jobban fog boldogulni, mint a régió többi országa.

Más témákról szólva elmondta még, hogy a sport is befektetéseket igényel, és az eredmények nem maguktól jönnek, ezért a kormány nagy összegeket fordít a terület infrastruktúrájának a kiépítésére.