2024. március 28., csütörtök

Megvan a júniusban kiírt IPARD-pályázat végleges eredménye

Az Agrárkifizetések Igazgatósága közzétette az IPARD 2 program 1-es intézkedése keretében meghirdetett pályázatra jelentkezettek végleges pontozási listáját. Ez volt a 6. nyilvános felhívás, amely június 21-én jelent meg és szeptember 10-én zárult. Az agrárgazdaságok tárgyi eszközeibe való beruházások támogatására lehetett pályázni. A múlt hónapban hozták nyilvánosságra az ideiglenes pontozási listát, majd a beérkezett panaszok elbírálása után alakult ki a végleges rangsor, melyben 369 pályázó neve szerepel, közülük 285-en szereztek 10 és 65 közötti pontszámot, a többiek pont nélkül maradtak.

A listát megtekinthetik az Agrárkifizetések Igazgatóságának honlapján: www.uap.gov.rs vagy a www.ekapija.com/news címen.

A benyújtott projektumokat a végleges rangsorral összhangban és a rendelkezésre álló anyagi keret szerint hagyják jóvá, miután a terepen is ellenőrzik, hogy a pályázók eleget tesznek-e a feltételeknek.

Az Európai Unió vidékfejlesztési előcsatlakozási alapjából ezen a pályázaton összesen 6.460.900.000 dinár áll rendelkezésre új mezőgépek vásárlásának, valamint farmok, raktárak építésének, gyümölcsösök, szőlősök, fóliasátrak felszerelésének támogatására. A pályázók a beruházás értékének 65, hegyvidéken 70 százalékát nyerhetik el vissza nem térítendő támogatásként. Gyümölcs- és zöldségtermesztési fejlesztésekre 5000–700.000 eurós, hús- és tejtermelési beruházásokra pedig legkevesebb 5000, maximum egymillió eurós segítség lehetséges az IPARD-alapokból – közölte az Agrárkifizetések Igazgatósága.