2024. április 25., csütörtök

Szolidáris lakások áron alul

Kéttagú, újvidéki családok is pályázhatnak

Az újvidéki önkormányzat a versenypályázat lezárultával nyilvánosságra hozta azoknak a neveit, akik szolidáris lakásokhoz jutottak ilyen módon.
Odaítélték a rendelkezésre álló, szolidáris lakások csaknem felét, 12 tulajdonos kap hamarosan lakáskulcsot. Három-, illetve öttagú családok pályázhatnak, a szóban forgó lakások négyzetmétere 99.000 dinárba kerül, az összeget 240 részletben lehet törleszteni. Az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség döntéséből kiderül az is, hogy a versenypályázat tárgyát képező 8, egyenként 43 négyzetméter lakás megvásárlási lehetőségét 91 háromtagú család pályázta meg, míg a többi 4 lakásért (59 négyzetméteresek) 22 család versengett.

Az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség döntése ellen 15 napon belül panaszt lehet emelni, ezután válik csak véglegessé. Ezt a lépést követően aláírják a szerződéseket , és a családok beköltözhetnek új otthonaikba.
A következő időszakban az újvidéki önkormányzat nyilvánosságra hozza majd a versenypályázaton meghirdetett, további hét lakás nyerteseinek a listáját is, ezek az otthonok 37-41 négyzetméteresek. Ezeket a lakásokat két tagú családoknak szánják. Ezenkívül még hat lakásba költözhetnek majd be hamarosan, ezek 50 négyzetméternél nagyobbak, és négytagú családoknak ítélik oda a megvásárlási jogot.

Az Újtelep végében nemsokára benépesülnek az új szolidáris lakások

Az Újtelep végében nemsokára benépesülnek az új szolidáris lakások

Emlékeztetőül: az Újvidéki Lakásügyi Ügynökség a beérkezett projektek alapján az újvidéki Intec és a veterniki Neo inženjering vállalatokat bízta meg a munkálatok kivitelezésével, az épület megépítése 108.117.244,70 dinárba kerül, a munkálatok befejezésének a határideje 200 nap.
A két vállalat négyszintes épületet épít/épített tetőtérrel a Momčilo Tapavica utcában, a már felépült 4. épületblokk mellett. A 021.rs hírportál emlékeztet arra, hogy az újvidéki önkormányzat már több éve lehetővé teszi szolidáris lakások létesítését a Momčilo Tapavica utcában.

Az új épületegyüttesben 27 különböző nagyságú szolidáris lakást alakítanak majd ki, amelyeknek átlagban mért alapterülete 50 négyzetméter lesz. A polgárok csak az után pályázhatják meg őket, miután elkészülnek. A Momčilo Tapavica utcának ebben a részében a tervek szerint összesen 6 épülettömb épül majd, amelyekben 173 szolidáris lakást alakítanak ki.