2024. április 23., kedd

Kettős magyar vezetés

Két hét után folytatódtak és féltávhoz értek a női BL csoportkörei, amelyek során a Ferencváros és a Győr is szombaton, hazai környezetben lépett pályára, s két teljesen más hangulatú mérkőzést játszott.

Az FTC a Bukarestet fogadta, és a kelleténél szorosabb végjátékba bonyolódott vele. A magyarok az egész mérkőzés során vezettek, többször is volt öt gól a különbség, ám a hajrában rákapcsoltak a vendégek, és fél perccel a vége előtt 30:30-ra egyenlítettek. Másodpercekkel a lefújás előtt Itana Grbić mentette meg a Ferencvárost a győztes gól bedobásával. Eközben a Győr egymást követő második BL-meccsén rendezhetett örömjátékot, ezúttal az újonc és nullapontos török Kastamonut győzték le 17 góllal. A sorozatban már csak a két magyar csapat veretlen, s mindketten vezetik is a maguk csoportját.

A férfiak mezőnyében Magyarországon a vasárnapi Veszprém–Szeged rangadóra szegeződött minden figyelem, amit a Szeged négygólos hátrányból visszazárkózva döntetlenre (26:26) mentett, így a két csapat továbbra is fej fej mellett áll a tabella élén.

Grbić megmentette a Ferencvárost (Fotó: MTI)

Grbić megmentette a Ferencvárost (Fotó: MTI)

Eredmények, a 7. forduló, A csoport: Ferencváros–Bukarest 31:30, Brest–Budućnost 25:21, Koprivnica–Rosztov 22:23, Dortmund–Esbjerg 29:32. Az élcsoport: Ferencváros 12, Esbjerg 11, Rosztov 10 pont. B csoport: Győr–Kastamonu 37:20, CSZKA Moszkva–Ljubljana 21:21, Odense–Kristiansand 27:32, Sävehof–Metz 28:31. Az élcsoport: Győr 14, Metz 10, Vipers és Odense 8 pont.

Vb-re csak oltással

Alig két és fél héttel a torna kezdete előtt a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) úgy döntött, hogy csak teljesen beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt a december 1-jén kezdődő női világbajnokságon. A korlátozás nemcsak a játékosokra, hanem a stábtagokra, valamint a versenybírókra, a szervezőkre és a játékvezetőkre is vonatkozik.

A további rendelkezések szerint az utazás előtt 72 órával PCR-tesztet kérnek a válogatottaktól – a torna alatt is végeznek majd teszteket –, a mérkőzések előtt és után pedig tilos lesz a kézfogás.