2024. március 28., csütörtök

Szigorúbb intézkedések Németországban?

A koronavírus-fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt Németország szigorúbb járványügyi intézkedések bevezetését tervezi, azonban az csak az oltatlan polgárokra vonatkozna, írja a B92.

Hozzáteszik, hogy a törvény garantálná, hogy nem lesz többi kijárási tilalom az országban.

Az intézkedésekről még vitáznak, a Bundestagnak csütörtökön kell szavaznia a törvényről.

Németországban a mai adatok szerint százezer polgárra 300 új fertőzöttet azonosítanak, összehasonlításképpen Szerbiában a hivatalos adatok szerint százezer emberből 404,1 személy fertőzött.

Dirk Wiese német szociáldemokrata képviselő a tervezett intézkedésekről szólva elmondta, hogy ezek jelentős korlátozások az oltatlanok számára, amit helyesnek tartanak.

Előfordulhat, hogy az oltatlan polgárok csak korlátozottan érintkeznek egymással, vagy otthonról kell dolgozniuk, de az sem kizárt, hogy a munkába álláshoz vagy akár a tömegközlekedés használatához is negatív koronavírus-teszt lesz szükséges, mondta Wiese.

Míg Németországban tárgyalnak a szigorúbb járványügyi intézkedésekről, Ausztria konkrét lépéseket tett. Az országban éjfél óta kijárási tilalom van érvényben azon 12 évnél idősebb polgárok esetében, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltást. Szigorú rendőri ellenőrzést hirdettek meg az illetékesek, a tilalom megszegése esetén 1450 euróig terjedő pénzbírság róható ki. Az intézkedés körülbelül kétmillió embert érint.