2024. március 29., péntek

Kiegyenlített tartozás – szabad szolgáltatóváltás

A mobilszolgáltatóknak nincs joguk elutasítani a szám átvitelét másik szolgáltatóhoz, ha a felhasználó a szerződésbontás napjáig kiegyenlítette minden tartozását – közölte a Szerbiai Fogyasztók Nemzeti Szervezete (NOPS).

„Az elutasítás lehetséges okait pontosan meghatározták a számok átvihetőségéről szóló szabályzatban” – hangsúlyozza közleményében a fogyasztóvédelmi szervezet azokkal az információkkal kapcsolatban, melyek szerint a Telenor elveszi a számokat azoktól a felhasználóktól, akik a bejelentett drágítás miatt szerződésbontást kérnek.

Időközben a Telenor cáfolta ezt az információt, és közölte, hogy a szerződés felbontásakor a felhasználónak joga van megtartani a számot, valamint áttérnie a prepaid, azaz előre fizetős kártyára, és arra is lehetősége van, hogy felvásárolja a telefonkészüléket.

A NOPS értelmezése szerint a szolgáltató elutasíthatja a számátvitelt, ha az erre vonatkozó kérelem pontatlan vagy hiányos, továbbá ha nem bejegyzett prepaid-előfizetőről van szó, vagy ha tartozik eddigi szolgáltatójának. A szervezet arra kéri a Kereskedelmi, Turisztikai és Távközlési minisztériumot, valamint az Elektronikus Kommunikációt és Postai Szolgáltatásokat Szabályozó Ügynökséget (RATEL), hogy szólaljon meg az ügyben, öntsön tiszta vizet a pohárba, azaz vessen véget a Telenor-szolgáltatások drágulásával összefüggő értelmezések sokszínűségének.

Mint lapunk is hírül adta, a Telenor egy hete értesítette a felhasználókat, hogy december 9-étől 6,93 százalékkal drágulnak szolgáltatásai. A cég az ügyviteli költségek növekedésére hivatkozik, és vigaszul azt is megírta a felhasználóknak, hogy az árváltozáskor minden előfizetőnek 10 GB internetforgalmat biztosít az országos hálózaton, és ezt a következő hat hónapban használhatják fel. A drágítás miatt nyilvánvalóan lesznek, akik úgy döntenek, hogy szolgáltatót váltanak.