2024. április 20., szombat

Libakészítés és jókedv

Márton-napi foglalkozást tartottak a gyerekeknek Zentán

Szombat délután Márton-napi kézműveskedést és lámpás felvonulást szervezett a zentai Gyermekbarátok Egyesülete és a Jézus Szíve Plébánia az Internátusban. A rendezvény először került megrendezésre az egyesület által, ahová az érdeklődő gyerekeket mindenhonnan nagy szeretettel várták. Az eseményre több mint húsz gyermek látogatott el, akik szemmel láthatóan jól érezték magukat a kreativitásuk kifejezése közben.

Ügyesen bánnak a fiúk az ollóval (Fotó: Horváth Attila)

Ügyesen bánnak a fiúk az ollóval (Fotó: Horváth Attila)

Barna Teréz, a Gyermekbarátok egyesületének elnöke elmondta, hogy a program mindneki számára nyitott volt, a kisebb gyerekeket a szülők kiséretében várták, az önálló nagyobbakat pedig nyugodtan ott lehetett hagyni a foglalkozáson:

– Már három éves kortól elhozzák az anyukák a kicsiket a programjainkra, melyeken folyamatosan beilleszkednek a közösségünkbe, és előbb-utóbb már maguk is el tudnak jönni ennek köszönhetően. Ezúttal egy papírlapra nyomtatott libasablont kapnak a gyerekek, amit fel kell nekik öltöztetni. Csőrt ragasztanak neki, lábakat, tollat és kalapot is kapnak majd a libák – magyarázta Teréz.

Nagyban folyik a munka (Fotó: Horváth Attila)

Nagyban folyik a munka (Fotó: Horváth Attila)

A kézműves foglalkozás második fázisában kis üvegekből készítettek mécseseket, amiket feldíszítettek a résztvevők. Amint elkészült mindenki, az udvarban lámpás felvonulást tartottak énekléssel egybekötve.

– Különböző játékokkal is készültünk a gyerekek számára, mint például hungarocellből készült tojást kell gurítaniuk libatollal, illetve plüss állatkát kell zsínóron feltekerni egy pálcára. Természetesen egy kis uzsonnával is megvendégeljük a résztvevőket, hiszen munka és játék közben megéhezik az ember – mondta az elnökasszony.

A kész munkákat büszkén mutatták a gyerekek (Fotó: Horváth Attila)

A kész munkákat büszkén mutatták a gyerekek (Fotó: Horváth Attila)

Ami az egyesület idei terveit illeti, még a hagyományos mikulásfutást tervezik megtartani, valamint a karácsonyi kézműves foglalkozát, amelynek a Zentai Alkotóház ad majd otthont, ha a helyzet engedi.