2024. április 26., péntek

Janković: Csökken az újonnan fertőzöttek száma az országban

Radmilo Janković, a niši Egyetemi Klinikai Központ igazgatóhelyettese elmondta, hogy Szerbiában mintegy 6500 koronavírusban megbetegedett pácienst ápolnak és hozzátette, hogy ez a szám enyhén csökken - írja az N1 hírportál.

A betegek száma jelenleg 6500 körül alakul, de volt már hétezer beteg is, amely kevesebbnek számít a korábbiakhoz képest, amikor 11 ezer volt a számuk, míg márciusban elérte a nyolcezret is - mondta Janković.

Kihangsúlyozta, hogy az országban sok embert kezelnek súlyos klinikai kórképpel és az intenzív osztályok pedig tele vannak.

Szavai szerint reményt ad az újonnan fertőzöttek számának csökkenése, de véleménye szerint mindez annak köszönhető, hogy a vírus az országban elérte a biológiai maximumot.

Az emberek száma, akik szeptemberben, októberben, vagy augusztus végén kapták el a fertőzést, nagyon magas volt. Becsléseim szerint ez az arány egészen biztosan egymillió lakos felett volt, ebből pedig logikusan következik, hogy bizonyos enyhülés áll be - mondta Janković.

Hozzátette, hogy nehéz megállapítani, hogy a bevezetett új intézkedések mennyiben járultak hozzá az új fertőzöttek számának csökkenéséhez, mivel még kevés idő telt el.