2024. március 29., péntek

„Negyedszer is győzni fogunk”

A Fidesz kongresszusán ismét Orbán Viktort választották elnöknek

Ma tartották meg Budapesten a Fidesz 29. kongresszusát, amelyen 1061 szavazattal újraválasztották a párt elnökének Orbán Viktort. A négy alelnök Kósa Lajos, Kubatov Gábor, Németh Szilárd és Gál Kinga lett.

A kongresszuson több mint 800 településről vettek részt küldöttek. Rajtuk kívül még mintegy hatszáz vendéget hívtak meg: diplomatákat, tudósokat, művészeket és sportolókat.

Orbán Viktor újraválasztását követően arról beszélt, hogy a járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés. Az a legfontosabb, hogy amit eddig elértünk, azt megvédjük. Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre.

Tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni – fogalmazott. Azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért nem megyünk a szomszédba, de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek –jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz politikai közösségét jellemezve. Ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé.

A Fidesz fennállása óta hű maradt önmagához, hű Magyarországhoz és annak népéhez, hű a magyar emberekhez – mondta Orbán Viktor.

Kossuth Lajos szavait idézve hozzátette: amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni. Mi sikeresek vagyunk, mert amit a Fidesz csinál, az a szenvedélye. Mi a csúcsra törünk, és oda akarjuk feljuttatni Magyarországot is!

Kubatov Gábor kongresszusi fölszólalásában arról beszélt, hogy „A mi csendes forradalmunk a békemenet, ami lázadás az abnormalitás ellen". Az évtized abszurdjának nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc a baloldal vezére, aki csődbe vitte a magyar gazdaságot és az elmúlt 30 év legnagyobb hazugságát követte el. Rámutatott, hogy a baloldalnak nem volt olyan kormányzása, amely ne hozott volna brutális megszorításokat és ne vitte volna csődbe a gazdaságot. A baloldal ma is eladná a városházát, és dobra verné a manapság magyar kézen levő energia-, illetve közszolgáltató cégeket, amitől az egekbe emelkednének a rezsiárak. Külföldi kézre játszanák át a repteret, a gyárakat, a földeket, minden mozdíthatót és mozdíthatatlant, és ha nem maradna semmi értékesíthető, eladnák a hazájukat.

Kubatov Gábor szerint a Fidesz soha nem volt ilyen szervezett, összetartó és egységes. Azonban megjegyezte: szükség van arra a szavazókörönkénti plusz öt emberre, akik 2002-ben még nem voltak meg. Szükség van mindenkire a családokból, a barátok közül, egyetlen egy ember sem maradhat otthon. Úgy fogalmazott: azért fog győzni a Fidesz a következő választásokon, mert mindnyájunknak Magyarország az első.

Szavaznak a kongresszus résztvevői (Fotó: MTI)

Szavaznak a kongresszus résztvevői (Fotó: MTI)

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kijelentette: Ismerve Gyurcsány Ferenc kormányzását, az ellenzék politikáját és mindenre való alkalmatlanságát, az lesz a legjobb, ha a Fidesz–KDNP nyeri meg a jövő tavaszi választásokat.

Beszélt arról, hogy az ellenzék miként akadályozta a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, majd a baloldal „fejlődéséről" szólva megállapította: 15 év alatt eljutott Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig.

– Újra Európa védőbástyáján állva, 2022-ben negyedszer is győzni fogunk – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Hangsúlyozta: az utóbbi évtizedben a globalizmus erői és hazai helytartói háromszor vonultak fel ellenünk, de mi az eszünkre és szívünkre egyaránt hallgatva háromszor győztük le őket, demokratikus módon. Az utóbbi évtizedben háromszor segítettük győzelemre Magyarországot, háromszor kaptunk ehhez erőt a Jóistentől és bizalmat a nemzetünktől.

A feladatokról szólva elmondta: Meg kell védeni a nemzet határokon átívelő újraegyesítésének lehetőségét, kultúránkat, hitünket, nyelvünket, önazonosságunkat, Magyarország szuverenitását, önrendelkezését, nemzeti jellegét, azt, hogy Magyarország magyar országként maradhasson fenn. Megjegyezte: bíztak abban, hogy egyszer eljön a választás, „amelyen még mi is ott leszünk, és mégsem lesz már sorsdöntő, mert a legalapvetőbb kérdésekben minden legitim politikai szereplő a jó oldalon fog állni. De ez biztosan nem a 2022-es választás lesz.

Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő arról szólt, hogy Brüsszel és a magyar baloldal el akarja venni tőlünk a szabadságunkat, a Fidesz–KDNP azonban azt megvédi. Kijelentette: Brüsszel a hatalmával visszaélve hideg polgárháborút folytat a lengyelek és a magyarok ellen. Az egészpályás letámadás keretében el akarják venni tőlünk a szabadságunkat. Azt ígérte: a Fidesz–KDNP képviselői meg fogják védeni az ország szabadságát Brüsszelben és Budapesten egyaránt. Nekünk Brüsszelben is Magyarország az első – zárta szavait.

– Brüsszel és a magyar baloldal migrációs politikája a nemzetek és a kereszténység meghaladására, az európai népesség cseréjére és a Soros-terv végrehajtására irányul – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter beszédében kifejtette: hat évvel ezelőtt 400 ezer illegális migráns tört be Magyarországra a déli határon keresztül, átmasíroztak Magyarországon. Hat éve védjük a déli határt, a magyar emberek biztonságát, egész Európát, és ha nem tettünk volna így, akkor ma sok százezerrel vagy millióval több illegális bevándorló lenne a kontinensünkön.

Hangsúlyozta: 2022 egyik nagy tétje az lesz, hogy április után is Magyarország magyar ország lesz-e, vagy bevándorlók országává válunk.

– A Fidesz–KDNP az Európai Unió és a magyar politikatörténet legsikeresebb politikai közössége, aminek lényege, hogy ez nemcsak szövetség, hanem valódi közösség is, hiszen 2008 óta minden országos választást abszolút többséggel nyertünk meg. Most se lesz másképp – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke. A cél, amiért az egészet csináljuk, a keresztény civilizáció védelme a migrációs invázióval és az LMBTQ-tébollyal szemben, valamint a nemzeti szuverenitás biztosítása – hangsúlyozta.

A nemzeti szuverenitás legfontosabb lépésének azt nevezte, hogy „határon túli véreinkre" is kiterjesztették a teljes jogú magyar állampolgárságot. Semjén Zsolt arra figyelmeztetett: 2022-ben hasonló kihívás, támadás éri Magyarországot és az értékeinket, mert Brüsszelben eldöntötték, hogy a progresszió úgy fog kinézni, hogy a keresztény civilizációt le kell rombolni, a nemzeti szuverenitást meg kell szüntetni és a családokat relativizálni kell.

Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy a Fidesz-kormány támogató válságkezelő politikája nem a megszorításokról és az adóemelésekről szól, így egy világválság után is Európa egyik leggyorsabban újraindított gazdasága a magyar.

Nagy István agrárminiszter köszönetet mondott a gazdáknak a helytállásért, és kijelentette: Van elég erő, van kedv, van akarat és vannak jó célok ahhoz, hogy jövő tavasszal megnyerjük a választást.

Gál Kinga szerint soha nem volt akkora tétje a nemzeti, családközpontú nézetek megerősítésének és győzelmének a választásokon. Elmondta: kulcsidőben élünk, életünk biztos kapaszkodóit összehangoltan támadják, a társadalom alappilléreit, mint a nemzet, a vallás, a család próbálják megingatni.

Dömötör Csaba megjegyezte, hogy a baloldal egy nap alatt meg tudná nyitni a határokat, a jelenlegi kormány azonban meg fogja védeni azt. A hamis hangok szerint ugyanis szükség van a bevándorlásra.

Gulyás Gergely összevetette a korábbi baloldali és a Fidesz-kormány eredményeit, és úgy fogalmazott: tavasszal jövőt választunk, a jelen és a múlt között dönthetünk.

Novák Katalin családokért felelős miniszter így fogalmazott: Velünk, magyarokkal számolni kell. Nem adjuk a Földünket, nem adjuk a történelmünket és nem adjuk a jövőnket sem. Megvédjük a magyar családokat, megőrizzük a családot annak, ami: az élet bölcsője, a büszkeség alapja, a hely, ahonnan jöttünk, és az érték, amit gyerekeinknek, unokáinknak továbbadunk.

Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, hogy érdemes volt vállalni a konfliktusokat a brüsszeli bürokratákkal, és tűzön-vízen át képviselni a magyar emberek érdekeit, mert kitartó és következetes politikánkkal szépen lassan megváltoztathatjuk most már egész Európát is.