2024. március 28., csütörtök

Megújult a Széchenyi iskola sportpályája

A beruházás értéke több mint kétmillió dinár

A Széchenyi István Általános Iskola Peščara helyi közösségben lévő épületében 140 diák tanul. A létesítménynek nincs tornaterme, ezért rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy az elmúlt időszakban a helyi önkormányzat eszközeiből megújult az iskola sportpályája. Pénteken Stevan Bakić, Szabadka város polgármestere munkatársaival ellátogatott az iskolába, és megtekintette a felújított pályát.

A pályán többféle csapatsport űzhető, ezenkívül sportrendezvényeknek is otthont adhat (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

A pályán többféle csapatsport űzhető, ezenkívül sportrendezvényeknek is otthont adhat (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

A vendégeket Weiss Vesna, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója fogadta.

Stevan Bakić elmondása szerint a felújítás több mint kétmillió dinárba került.

– A Széchenyi István Általános Iskola nagy tradícióval büszkélkedik. Az intézményhez négy épület tartozik, és összesen 950 diákja van a Peščara, Zorka és Kelebia helyi közösségek területéről. A város igyekszik egyaránt fejleszteni a központi és peremvárosi iskolákat. Az elmúlt időszakban beruházásokat valósítottunk meg egyebek mellett Nagyfény, Újzsednik, Györgyén, Békova oktatási intézményeiben, és most is lehetőségünk nyílt arra, hogy bejárjuk ezt a többfunkciós pályát, amelyet kosárlabdázásra, kézilabdázásra, valamint kispályás labdarúgásra tudnak használni, és amely teljes egészében a város eszközeiből újult fel. A beruházás értéke 2,2 millió dinár. Ezzel sikerült magasabb szintre emelni a testnevelés oktatásának színvonalát, és bízunk abban, hogy a környék lakosai is sokáig használják a pályát – fogalmazott a polgármester, aki azt is hozzátette, hogy a város a jövőben is folytatja az infrastrukturális beruházásokat.

Weiss Vesna elmondta, hogy az iskolájuk az idén ünnepli 165. születésnapját.

Weiss Vesna (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

Weiss Vesna (Fotó: Gergely Árpád felvétele)

– A pálya megújult, és készen áll arra, hogy a diákjaink használatba vegyék. Külön öröm számunkra, hogy a pályát éppen az idén újítottuk fel, ugyanis az intézményünk az idén ünnepli fennállásának 165. évfordulóját. A Šabac utcai létesítményünknek nincs tornaterme, így még nagyobb jelentőséggel bír a pálya felújítása, mivel ez a tornaórák helyszíne. Remélem, hogy a peščarai helyi közösség lakosai, akik többségükben iskolánk egykori és jelenlegi tanulói, felismerik ezen beruházás jelentőségét, és sokáig megőrzik a pályát, ami különféle, elsősorban sportrendezvényeknek is otthont adhat a jövőben – mondta az igazgatónő.