2024. április 19., péntek

Aleksandar Vučić: Gornji Milanovac, Požega, Užice és Loznica kerülőutat kap

A szerb kormány és a Szerbia Utai képviselői ma szerződést kötöttek a Gornji Milanovac és a Takovo közlekedési csomópont építési munkálatairól a kínai Power Construction Corporation képviselőivel. A szerződéskötésnél jelen volt Aleksandar Vučić államfő is.

A Gornji Milanovac, Požega, Užice, Loznica körüli és a Kadinjača alagútnál épülő elkerülő utak megépítéséről szóló szerződés aláírása után Vučić kijelentette, hogy az állam először fog ilyen hatalmas összeget fordítani ezeknek a községeknek és városoknak a közlekedési helyzete rendezésére. Elmondta továbbá, hogy 2023-ban kell elkészülnie a Gornji Milanovac-i, majd 2024 első felében vagy első negyedében az užicei, požegai és loznicai elkerülő útnak.

A kadinjačai alagút csak 2025-re készül el, mert nagy és bonyolult projektről van szó. A Gornji Milanovac körüli munkálatok összértéke 30 millió euró.

Az államfő hangsúlyozta, hogy ezek a projektumok is igazolják, hogy az állam törődik a nagyobb városokon, mint Belgrád, Újvidék, kívül élő polgárokról is.