2024. március 29., péntek

Steven Gerrard lett az Aston Villa vezetőedzője

Steven Gerrard távozik a skót Glasgow Rangers labdarúgócsapatának éléről, miután csütörtökön kinevezték az angol élvonalban szereplő Aston Villa vezetőedzőjének.

A Premier League-ben hullámvölgybe került klub - amely vasárnap menesztette Dean Smith-t - honlapján erősítette meg a korábbi brit sajtóhíreket, és jelentette be a 41 éves tréner érkezését.
Sajtóértesülések szerint Gerrard megbízatása 2024 nyaráig szól, valamint a trénerrel együtt klubot vált Gary McAllister másodedző is.

Smith 2018 óta vezette az együttest, amellyel első szezonjában visszajutott a Premier League-be, majd sikeresen megtartotta tagságát. A birminghami csapat viszont ebben az idényben gyengén teljesít, 11 forduló alatt mindössze tíz pontot gyűjtött, legutóbbi öt meccsén kikapott, a tabellán jelenleg a 16. helyet foglalja el.

A Liverpool legendás játékosaként Gerrard 1998 és 2015 között több mint 700 mérkőzésen lépett pályára és kilenc trófeát gyűjtött be. Karrierjét követően a klub akadémiáján kezdte meg edzői munkásságát, majd 2018 nyarától irányította a Rangerst, amellyel veretlenül nyerte meg a 2020/21-es skót bajnokságot. A Rangers 2011 után végzett ismét az élen.

Gerrard jövő szombaton a Brighton elleni hazai bajnokin debütál a kispadon.