2024. április 20., szombat

De mi lesz az újévvárással?

A vendéglátósok már nagyban készülődnek az újévvárásra, és a turisztikai irodák is kínálják az újévi utazásaikat, olvasható a Szerbiai RTV-n.
Az egyik étterem menedzsere arról beszélt a köztévének, úgy készítenek elő mindent, mint a járványhelyzet előtt, már az ünnepi menüt is összeállították, a reklámokat előkészítették.
A fővárosi Skadarliján 50 százalékos kapacitással működtetik majd az éttermet, és arra számítanak, hogy ezt fel is töltik a vendégek. Az ott dolgozók egyben Covid-ellenőrök is, így szigorúan ellenőrzik majd, hogy 20 óra után mindenkinek legyen védettségi igazolása.
Sokan utazni szeretnének az újév alkalmával. Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Országos Szövetségének (JUTA) igazgatója elmondta, hogy a járványhelyzet miatt nagyon nehéz ezt előkészíteni, hiszen a protokollok folyamatosan változnak, emellett Szerbia nagyon sok ország ún. vörös listáján szerepel. Ebben a pillanatban Görögországba, Törökországba, Egyiptomba, valamint a környező országokba utazhatunk, amelyek közül kiemelkedik a boszniai Szerb Köztársaság, valamint Magyarország. Akik valamelyik EU által jóváhagyott vakcinát vették fel, Bécsbe, de akár Párizsba is utazhatnak, azonban azzal számolni kell, hogy további korlátozásokat hozhatnak.