2024. április 25., csütörtök

A kis Vanja is meggyógyulhat

Alig pár nappal ezelőtt fordultak újra a közösség tagjai felé a kis Vanja gyógyulása ügyében a szülők, hogy a november 13-án hat hónapos kislány terápiájához szükséges pénzösszeg gyűjtésében segítségére legyenek a családnak.

A közösség pedig megmutatta, hogy összefogással három nap alatt is sikerülhet ismét jobbra fordítani egy súlyosan beteg kisgyermek sorsát.

Az elmúlt napokban sportolók, művészek, aktivisták és rengeteg magánszemély akcióját követően, több mint egymillió euró gyűlt össze. Elegendő ahhoz, hogy a spinális izomatrófiában szenvedő Vanja számára kifizethessék a Zolgensma-kezelést.

Vanja Malović május 13-án született Belgrádban, és sajnos korán kiderült, gerinc eredetű izomsorvadásban szenved (SMA). Állapotában csakis a 2,5 millió euróba kerülő Zolgensma elnevezésű gyógyszer idézhet elő javulást. 

Az ajánlások szerint, a kezelés hatékonyságának érdekében, a kislánynak még hat hónapos kora előtt, és mielőtt elérné a 12 kilogrammos súlyt, meg kell kapnia a kezelést.

Ma, november 11-én, az édesanyja születésnapján meleg szavakkal köszönte meg a hatalmas segítséget a család. Közösségi felületükön azt írják, „ Ma az életet ünnepeljük!"