2024. április 20., szombat

Az ifjúsági emberjogi mozgalom székházát Ratko Mladićot támogató üzenetekkel firkálták össze

A Belgrád központjában található ifjúsági emberjogi mozgalom székházát az éjszaka folyamán a háborús bűnökért elítélt Ratko Mladićot támogató grafitikkel firkálták össze - írja a 021.rs hírportál.

A szerdáról csütörtökre virradó éjjelen, miután elvégezték Ratko Mladić falfestményének letisztítását, néhány fiatal ezeket az üzeneteket hagyta a ifjúsági emberjogi mozgalom irodáján Belgrád központjában - tették közzé a szervezet tagjai Twitter-bejegyzésükben.

A felvételen olyan üzenetek olvashatóak mint: ,,Ratko Mladić, szerb hős", ,,Ratko Mladić hős", mellé pedig a neonáci jelképet, a keltakeresztet festették fel.

Az ifjúsági emberjogi mozgalom még kedden jelentette be, hogy eltávolítják a Ratko Mladićot ábrázoló falfestményt a Njegoš utcában, de a rendőrség betiltotta a gyülekezést. Még aznap délután a rendőrség letartóztatta Aida Ćorovićot és Jelena Jaćimović művésznőt is, akik tojásokkal doálták meg a falfestményt.

Djordjo Žujović, a Szerb Szociáldemokrata Párt magasrangú tagja fehér mésszel öntötte le Mladić arcképét ábrázoló falfestményt.