2024. április 24., szerda

Vulin: Szerbia nem lesz a migránsok parkolója

Ma reggel akciót folytattak nyolc rendőrkapitányság területén a Belügyminisztérium tagjai a Hotspot nevű nemzetközi akció keretében. Részletesen átkutatták a befogadóközpontokat annak érdekében, hogy megtalálják az illegális bevándorlók csempészetében résztvevő bűnözői csoportok tagjait.

A szerbiai rendőrség egész országra kiterjedő akciója keretében szerdán 991 illegális bevándorlót és hét embercsempészt fogtak el az országban. Az akció helyszíne Belgrád, Szabadka, Zombor, Nagykikinda, Szabács, Kraljevo, Vranje és Novi Pazar volt. Az elfogott migránsokat az ország befogadóközpontjaiba szállították.

Szerbia nem lesz a migránsok parkolója, Szerbia tiszteletben tartja a törvényeit, és mindenkitől elvárja, hogy tiszteletben tartsa a mi törvényeinket, mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter.

Mindennapi életünk nem kerülhet és nem is kerül veszélybe, mindennapi életünk nem válhat áldozatává és tárgyává a csempészbandák munkájának. Szerbia eleget tesz nemzetközi kötelezettségeinek, de gondoskodik polgáraink mindennapjairól is – mondta Vulin.