2024. március 28., csütörtök

Finn szauna és székely dézsafürdő

Adán megnyílt a Cottage Spa szaunaház wellnessrészlege

Adán az épülőben lévő Csendes Éj vendégház részeként a minap megnyílt a Cottage Spa szaunaház wellnessrészlege egy-egy hatfős finn szaunával és fafűtésű, székely fürdődézsával, illetve relaxhelyiség négy ággyal és tusolóval. Mrkšić Hugyik Ella vállalkozó, az épülő Csendes Éj vendégház tulajdonosa elmondta, hogy első lépésként a szaunaházat nyitották meg, amit jövőre két kisebb vendégház, illetve két év múlva a nagy kapacitású vendégház megnyitása is követ a JNH utca 60. alatt.

A tulajdonos kiemelte, hogy ezzel összesen 20–30 szállóvendégnek tudnak majd szálláshelyet biztosítani a családi vállalkozásban, amelyben hangsúlyos szerepe lesz még a változatos élmények, szolgáltatások és programok biztosításának is. Mrkšić Hugyik Ella szeretné összekapcsolni a vendéglátásban a környékbeli hasonló vállalkozókat, valamint a környék nyújtotta lehetőségeket.

Mrkšić Hugyik Ella és férje közösen alakították ki a szaunaházat (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

Mrkšić Hugyik Ella és férje közösen alakították ki a szaunaházat (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

– Gyönyörű környezetben élünk, és azok közül való vagyok, akik azt mondják, hogy itt is meg lehet találni a boldogulásunkat. Ezt szeretném megmutatni másoknak ezzel a vállalkozással. Látom, hogy sokféle ember megfordul Adán, Vajdaságban. Emiatt gondoltam, hogy jó ötlet lenne a vendégház és a szaunaház megnyitása, illetve nagyon szeretek az emberekkel foglalkozni, így ez egy kerek egészként összeállt. A vendégház megnyitására még nem került sor, mert egy nagyobb projektumról van szó. Első lépésként a szaunaház megnyitása történt meg. Egy évvel ezelőtt vásároltuk meg ezt a telket, ahol a vendégházat felújítjuk, illetve ahol létrehoztuk a szaunaházat. Rögtön utána jelent meg a Prosperitati Alapítvány kezdő vállalkozóknak szóló pályázata, és nem sokat gondolkodva kaptam az alkalmon, belevágtam, és nagyon örülök, hogy egy évvel ezelőtt ezt a lépést megtettem – magyarázta Mrkšić Hugyik Ella, akitől megtudtuk, hogy időközben részt vett az illetékes szerbiai minisztérium pályázatán.

Ezen a Panonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársai szintén jó ötletnek tartották az elképzelést, és arra biztatták, hogy több lépésben valósítsa meg, amit megfogadott. Mrkšić Hugyik Ella ezért férjével, Uroš Mrkšićtyel több lépésben alakítja ki a Csendes Éj vendégházat.

– Több szoba fog rendelkezésre állni a vendégházban, illetve rendezvények szervezésére is szeretnénk kialakítani egy nagy hangárt, ami már eleve adott. Hasonló stílusban, vagyis az újat és a régit ötvözve szeretnék azt is felújítani. A miniwellnessben is ötvöztük a régit az újjal, mindent mi készítettünk a két kezünkkel. Nagyon sok időt és energiát fektettünk bele, talán ezért is hatalmas a varázsa. Hasonló stílusban fogjuk a vendégszobákat is berendezni. Több szállóvendéget tudunk fogadni, több apartman részt fogunk kialakítani. A szaunaház mellett lévő apartmant nyárra fogjuk átadni, illetve van még egy földszinti és pincerészleg a szomszédos családi házunkban, ahol apartmanokat tudunk kialakítani. Ez a két épület jó állapotban van, nem igényel jelentős beruházást. A telken lévő nagy kapacitású vendégházunk viszont komolyabb felújítást igényel, az lesz az utolsó, szerintem két év múlva érünk a végére a munkálatoknak. A nyárra a két kisebb vendégház működőképes lesz – nyilatkozta a kisvállalkozó.

A miniwellnessben a relaxhelyiség mellett van finn szauna is (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

A miniwellnessben a relaxhelyiség mellett van finn szauna is (Fotó: Csincsik Zsolt felvétele)

Mrkšić Hugyik Ella a vállalkozás fejlesztése mellett törekszik az együttműködésre a helyi termelőkkel és hasonló tevékenységet folytató kisvállalkozókkal is.

– Szeretném bekapcsolni a termelőket, hogy háztáji termékek legyenek a vendégházban, mert nagyon fontos számomra a természetesség, hogy kézzel készült termékek vegyenek körül. A vendégeknek nemcsak egy ágyat szeretnék biztosítani, hanem komplett programokat, hogy válogathassanak a családi programtól a kreatív workshopig. Szeretnénk együttműködni a környékbeli vállalkozókkal is. A környéken található az Adrenalin-tó és a Koós-tanya, ahova, azt hiszem, van átjárás, és abban hiszek, hogy támogatnunk kell egymást, és segíteni, akár programokban is. A szaunaház szintén egy konkrét és elég érdekes program, amit természetesen fejleszteni foguk. Itt szaunaszeánszok lesznek, és többféle program, ami elég érdekes lehet a vendégeknek – mondta Mrkšić Hugyik Ella