2024. március 29., péntek

Novak hetedszer lesz világbajnok

Az utóbbi időben megdöntött számos csúcsa és az oltakozással kapcsolatos vitás kérdések között majdnem elkallódott egy másik Đoković-rekord: miután szavatolt lett számára, hogy a ranglista élén zárja a 2021-es esztendőt is, egészen bizonyos, hogy az ITF Đokovićot kiáltja majd ki az év világbajnokának. Ha ez így is lesz – botrány lenne, ha mégsem –, a szerb hetedszer kapja meg a hízelgő címet, amivel csúcsot dönt. A férfiak mezőnyében eddig Pete Samprasszal együtt osztotta ezt a csúcsot is, az abszolút listán pedig hat vb-címe van még Martina Navratilovának és Serena Williamsnek, Novak pedig beéri a német Steffi Grafot, aki hét ITF-vb-címmel büszkélkedhet.

Filip Krajinović egészen könnyen győzte le az üzbég színeket képviselő Gyenis Isztomint. A zombori teniszező a 2. fordulóban a fiatal kanadai Felix Auger-Aliassime-mal mérkőzik, akivel 2:1-es pozitív a mérlege.

A mexikói Guadalajarában ma rajtol az évzáró női mestertorna. A visszalépett ranglistaelső ausztrál Ashleigh Barty távollétében Arina Szabalenka, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková, Garbiñe Muguruza, Maria Szakari, Iga Świątek, Paula Badosa és Anett Kontaveit lesz ott a mezőnyben, azaz biztosan új bajnokot avatnak, mert e nyolcasból még senki sem nyerte el a serleget.

STOCKHOLM. – A férfitorna 1. fordulójában: Krajinović–Isztomin 6:4, 6:2, Tiafoe–M. Ymer 6:4, 7:6, Kovalik–Gojowczyk 6:7, 6:4, 7:5, Vavassori–Kotov 6:3, 6:4.
LINZ. – A női torna 1. fordulójában: Curenko–Alekszandrova 6:4, 7:6, Cistian–Rahimova 2:6, 6:2, 7:5, Cornet–Grabher 7:6, 6:4, Peterson–Tan 6:2, 6:4, Minnen–Dodin 6:4, 6:3, Kalinina–Trevisan 6:3, 6:4.
POZSONY. – A challenger selejtezőjének döntőjében: Piros–Mocsizuki 6:3, 6:2.