2024. április 16., kedd

Letartóztatták Szabadkán az OVK egyik tagját

Szabadkán letartóztatták E. L.-t (1979) illegális kábítószer előállítás és kereskedelem gyanújával, ugyanakkor kiderült róla, hogy a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (OVK) tagja is - írja a B92 hírportál.

A belügyminisztérium, a bűnügyi rendőrség tagjai, a szabadkai és a vranjei rendőrséggel, valamint a niši csendőrséggel egyűttműködve, a szabadkai Felső Ügyészség rendeletére tartóztatták le a gyanúsítottat.

A gyanú szerint idén augusztus végén D. I.-vel (1986) együtt, akit már korábban letartóztattak, Koszovóban kábítószert szerzett be, majd egy kombiba rejtve Vranjeba csempészett 50 kilogrammnyi marihuánát.

D. I.-t azzal gyanúsítják, hogy ezt követően egy kibérelt kombival Szabadkára szállította a kábítószert, ahol letartóztatták. E. L. lakóházának átkutatása során három személygépkocsit, négy mobiltelefont, egy nagyobb összeget, valamint az OVK kötelékéhez való tartozást igazoló dokumentumot is és egy fényképalbumot, amelyben a gyanúsított látható a katonai szervezet egyenruhájában.

E. L.-t 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, majd ezt követően bűnvádi feljelentés mellett a szabadkai Felső Ügyészség elé kerül.