2024. április 25., csütörtök

A szakmát hivatássá emelők

Átadták az Év Pedagógusai díjakat Magyarkanizsán

A sokéves hagyományt most, a vírus idején is megtartották Magyarkanizsán, ahol pénteken az idei év legjobb pedagógusait díjazták. A munkaközösségek maguk közül jelölik azokat, akik szerintük érdemesültek a díjra minden évben. A pedagógusegyesület immár húsz éve működik töretlenül és érdekvédelmi szerepe mellett ez is az egyik tevékenysége közé tartozik, hogy évente megjutalmazza pályatársait. Vajda Attila, az egyesület elnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy fontosnak tartották kiemelt megbecsülést és tiszteletet érdemlő pedagógusaiknak az oklevelek és jutalmakat átadását.

– Díjazottaink valószínűleg eddig is kötelezőnek érezték, hogy a megszokottnál többet tegyenek, és valószínűleg arra is törekedtek, hogy oktató-nevelő tevékenységükben legyen olyan többlet, amely a szakmát hivatássá emeli. Az év pedagógusainak megjutalmazása mellett az elnökség döntött arról is, hogy köszönőlevéllel ismerje el a tévében felvételt készítő tanárok munkáját – mondta Vajda Attila, aki azt is hangsúlyozta, hogy bár az elmúlt két év komoly kihívás elé állította a pedagógusokat is, ők mindig megtalálták a módot, amellyel a diákjaik oktatását és nevelését megvalósíthatták.

Az év pedagógusai az intézmények igazgatóival (Fotó: Puskás Károly)

Az év pedagógusai az intézmények igazgatóival (Fotó: Puskás Károly)

A magyarkanizsai polgármester, Fejsztámer Róbert köszönetet mondott a tanügyi dolgozóknak a munkájukért, kitartásra biztatta őket, és gratulált az idei legjobbaknak. Ők pedig: Bite Zsinka Angéla óvónő, aki 14 éve dolgozik a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézményben, a martonosi Szivárvány óvodában. A Zeneiskola munkaközössége Atyimcsev Judit zongoratanárnőt tüntette ki. Bús Remete Zsuzsanna tanítónő a magyarkanizsai Zmaj iskola osztálytanítójaként kapta meg a díjat. Tilinkó Judit kispiaci tanítónő is átvehette az elismerést. Az oromhegyesi-oromi iskola munkaközössége Bicskei Angélát jelölte az idén a legkiemelkedőbbnek. A Beszédes József Műszaki és Mezőgazdasági Középiskola idei díjazottja pedig Sass Mónika lett.