2024. április 24., szerda
NŐI SZUPERLIGA

Hátrányból fordított a TSC

A TSC női csapata a női Szuperliga 9. fordulójában megverte a Slogát, s nagy fegyvertényt hajtott ezzel végre, a kék mezeseknek ugyanis hátrányból felállva sikerült legyőzniük a tapasztalt játékosokból álló zimonyi együttest. A találkozót a vendégek kezdték jobban, a 2. percben Vesićnek kellett védenie egy kellemetlen lövést, majd egy perc múlva már ő is tehetetlen volt, miután Trišić 20 méterről a léc alá bombázott. Negyedóra elteltével a hazaiak rendezték soraikat, és a félidő derekán közel is jártak az egyenlítéshez, Đokić azonban nagy helyzetben nem találta el a kaput. A második játékrész elején mindkét oldalon akadt néhány lehetőség, majd a hajrában a magyarkanizsai lányok mindent egy lapra feltéve rohamozni kezdtek: Trbojević a 75. percben egy támadáson belül kétszer is lőhetett, Gardijan azonban mindkétszer bravúrosan hárított. Két perc múlva Knežević ment el a bal oldalon, hajszálpontos beadását pedig a remek ütemben érkező Đokić váltotta gólra. A hazai publikum még az egyenlítő találatot ünnepelte, amikor Trbojević villant egyet, akit a védők még felrúgni sem tudtak, ő pedig 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot. A hátralévő időben a lelkes szurkolósereg által biztatott hazai csapatnak sikerült megőriznie az egygólos előnyt, így Balázsék a végén egy sokak által nem várt, bravúros győzelmet ünnepelhettek.

Magyarkanizsa: TSC–Sloga 2:1 (0:1)

Magyarkanizsai pálya, 50 néző, vezette: Mickoška (Belgrád). Góllövők: Đokić a 77., Trbojević a 79., illetve Trišić a 3. percben.

TSC: Vesić, Balázs, Božić (Drobnjak), Marjanović, Belovan, Szilusi, Radosavljević (Ivošević), Körmöczi (Petrović), Đokić, Trbojević (Jović), Knežević.

Sloga: Gardijan, Milanović, Blagojević, Milić, Živković (Trutić), Batočanin, Trišić, Varda, Vasović, Smiljković, Vuković.
A ligát a Spartacus vezeti 27 ponttal, a 13 pontos TSC az ötödik.