2024. április 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Döntetlen a Madonninán

Bár még csak a bajnokság egyharmadán vannak túl a csapatok, elmondható, hogy a bajnoki címért futott versenyben létfontosságú pontot szerzett az Inter a Derby della Madonninán, a milánói városi rangadón. Ha ugyanis a Rossoneri győzött volna, a Serie A élén álló csapatnak tízpontos lenne az előnye az Interrel szemben, az 1:1-es döntetlen után viszont maradt a lélektanilag is sokkal „kedvezőbb” hét egység. A végeredmény korán kialakult Calhanoglu tizenegyesével (11. perc) és De Vrij öngóljával (27.), ám a hajrában a vendégek valóban örülhettek a pontszerzésnek, hiszen a Milan komolyan veszélyeztetett a hajrában: Ibrahimović szabadrúgásánál Handanovićnak kellett védenie, Saelemaekers a kapufát találta el, majd Kessie hagyott ki egy nagy ziccert. A milánói csapatok szerencséjére a Napoli a Verona ellen hullajtott el pontokat, így a déliek nem is profitáltak a San Siróban született iksszel.

Tartja éllovas helyét a spanyol bajnokságban a Real Sociedad, amely az Osasuna vendégeként nyert, a Sevilla pedig a Real Madridhoz hasonlóan ragad a tabella elejére. Komoly fegyvertényt hajtott végre a West Ham, amely 3:2-re verte a Liverpoolt a Premier League-ben, és már egyértelműen komolyan kell venni a Kalapácsosok idei remek szezonkezdését.

Nem bírt el egymással a két milánói gárda (Fotó: Beta/AP)

Nem bírt el egymással a két milánói gárda (Fotó: Beta/AP)

Angol bajnokság, a 11. fordulóban: West Ham–Liverpool 3:2. Az élcsoport: Chelsea 26, Manchester City és West Ham 23, Liverpool 22 pont stb. Francia bajnokság, a 13. fordulóban: Nice–Montpellier 0:1, Rennes–Lyon 4:1. Az élcsoport: PSG 34, Lens 24, Nice és Marseille 23 pont stb. Német bajnokság, a 11. fordulóban: Köln–Union 2:2, Fürth–Frankfurt 1:2. Az élcsoport: Bayern 28, Borussia (D) 24, Freiburg 22 pont stb. Olasz bajnokság, a 12. fordulóban: Lazio–Salernitana 3:0, Napoli–Verona 1:1, Milan–Inter 1:1. Az élcsoport: Napoli és Milan 32, Inter 25 pont stb. Spanyol bajnokság, a 13. fordulóban: Mallorca–Elche 2:2, Osasuna–Real Sociedad 0:2, Betis–Sevilla 0:2. Az élcsoport: Real Sociedad 28, Real Madrid (–1) és Sevilla (–1) 27 pont stb.