2024. április 24., szerda

A végsőkig feszült a helyzet a Fehéroroszország és Lengyelország közötti határszakaszon – VIDEÓ

Egy illegális migránsokból álló csoport elhagyta Fehéroroszországot, és Lengyelország területére lépett. Varsó mindezért a fehérorosz hatalmat is vádolja.
Közben Litvánia a menekültek nagy számának beáramlása miatt a Lengyelországgal és Fehéroroszországgal közös határszakaszára kiküldte a katonaságot, a hatalom pedig azt fontolgatja, hogy rendkívüli helyzetet vezet be a határon.
A fehérorosz hatóságok szerint a lengyelek ahelyett, hogy megoldanák a határkerítésük mellett lévő menekültek miatt kialakult helyzetet, vadászgépeket is kiküldtek, hogy pszichológiai nyomást gyakoroljanak rájuk. Ők a fehéroroszok közlése szerint igazságtalannak érezték a speciális eszközök bevetését, és egy részük elkezdte tönkretenni a lengyel határkerítést. A végsőkig feszült a helyzet a Fehéroroszország és Lengyelország közötti határszakaszon – közölték a fehéroroszok.
Lengyelország katonákat küldött ki a határszakaszára. A felvételek tanúsága szerint a menekültek között sok nő és gyerek is van. A Fehéroroszország és Lengyelország közötti határon kb. 3000 menekült tartózkodik – közli a B92.