2024. április 24., szerda

Megtámadtak egy gyógyszertárost a szabadkai buszállomás közelében

Eddig ismeretlen tettesek, akik a gyanú szerint migránsok voltak, csütörtökön nem sokkal 15 óra előtt betörtek a szabadkai buszállomás közelében található gyógyszertárba, majd megtámadták és megkötözték az ott dolgozó gyógyszertárost és bezárták az épületbe - jelenti a Subotica.com hírportál.

Mintegy húsz perccel később sikerült felhívnia a járókelők figyelmét és ekkor hívták ki a helyszínre a rendőrséget is. A szerencsétlen asszonyt egy éppen arra járó nő vette észre, aki kihívta a rendőrséget, akik rendkívül gyorsan kiérkeztek a helyszínre.

A megrémült és a történtek miatt sokkos állapotban lévő lányt kiszabadították. Ezt követően az egész város megismerhette az esetet észlelő nőt, aki bejegyzésben tette közzé a részleteket.

Éppen az utcán sétáltam, amikor az autóbuszállomással szembeni sarkon lévő gyógyszertárból valami hangokat hallottam és hirtelen megláttam a lányt, aki rémült tekintettel pánikolt és segítséget kért, mert be volt zárva. A migránsok betörtek a gyógyszertárba, majd a lányt megkötözték és bezárták az épületbe. Felhívtam a rendőrséget, amely gyorsan kiért a helyszínre, majd mivel valamikor itt dolgoztam, eszembe jutott, hogy van egy hátsó bejárat és így sikerült őt kiszabadítani - áll a bejegyzésben.

A Szerbiai RTV értesülései szerint a gyógyszertáros nem adta ki támadóinak a gyógyszereket, mert nem volt vényük. A gyanúsítottak ezt követően elhagyták a gyógyszertárat, de néhány perccel később visszatértek és leteperték a földre a gyógyszertárost.

A szabadkai rendőrhivatalban megerősítették az eset megtörténtét és hozzátették, hogy fokozottan dolgoznak a tettesek kézrekerítésén.

A Cvejić gyógyszertár illetékeseinek elmondása szerint a migránsok rendszeresen kérnek tőlük gyógyszereket szorongás ellen, ezért az alkalmazottaikat folyamatos nyomás alá helyezik, hogy ezeket a gyógyszereket kiadják, habár nem rendelkeznek a szükséges dokumentációval.