2024. április 25., csütörtök

Őszi programok a művelődési állomásokon

Az Európa Kulturális Fővárosa cím átvételére készülődve a város művelődési állomásai különféle programokkal folytatják a kultúra népszerűsítését. Ezen törekvéseik részeként csütörtökön az Egység Művelődési Állomáson a közönségnek lehetősége volt meghallgatni Uroš Adamović fiatal hegedűművész koncertjét.

A következő esemény november 9-én, kedden 19 órakor lesz, szintén az Egység Művelődési Állomáson, ez az elképzelés a Világ négy oldala elnevezést viseli. A program során a közönség megtekintheti majd az Aratos trio együttesének fellépését.

Az együttes tagjai a világ minden részéről származó zeneműveket adnak elő klarinéton játszva. A közönséget megismertethetik a különböző művészeti irányzatokkal és stílusokkal. A kultikus Amajlija együttes koncertjét november 11-én, csütörtökön tartják meg az Egység Művelődési Állomáson.

Az újvidéki csapat tisztelői valódi Broadway-fellépésre számíthatnak, a koncerttel új zeneszerzeményeiket szeretnék népszerűsíteni. Az érdeklődők az Amajlija Facebook-oldalán keresztül jelezhetik részvételi szándékukat.

Az Experimental superstars elnevezésű, kísérleti filmek és zenék videóinak nemzetközi fesztiválját immáron hetedik alkalommal tartják meg november 9-én és 10-én 19 órai kezdettel, a Selyemgyár Művelődési Állomáson. A rendezvény célja az experimentális filmek népszerűsítése és azok jelentőségének hangsúlyozása a filmművészet fejlődése tekintetében.

Az eseményen kiemelt figyelmet szentelnek a kizárólag vizuális módon kommunikáló alkotásoknak, valamint azoknak is, amelyek újszerű módon igyekeznek összekapcsolni a képet és a hangot.

Emellett a közönségnek lehetősége lesz számos műhelymunkán és zenei programon is részt venni.

Az Egység Művelődési Állomáson mától kezdődően hétfőig a közönségnek lehetősége lesz megtekinteni azoknak a gyermekeknek a képzőművészeti és irodalmi alkotásait, akik az Okosan választok, egészségesebben étkezem elnevezésű pályázatra neveztek be rajzaikkal.

A legjobb alkotásokat hétfőn 11 és 12 óra között fogják díjazni. A Malom Művelődési Állomáson kedden 17.30-kor bemutatják Pál és a koffere (Pavle i njegovo koferče) című kiadváynyt Ivana Kobilarov szerző tollából, a kötet az öt és nyolc év közötti korosztályt célozza meg. Az érdeklődők a slobodanka.ugrenovic@nsdkc.rs. e-mail-címen jelezhetik részvételi szándékukat.